Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Uusi dokumentti Michael Jacksonin kuolemasta - rajuja syytöksiä lääkäriä vastaan

14.08.2019 07:15 - Iiro Myllymäki

Michael Jacksonin viimeiset hetket -dokumentissa muun muassa väitetään, että tähden henkilökohtainen lääkäri peitteli jälkiään ennen kun kutsui apua paikalle.

Michael Jacksonin kuolema järkytti maailmaa kymmenen vuotta sitten. 25. kesäkuuta vuonna 2009 popin kuninkaan sydän pysähtyi miehen kotona Los Angelesissa. Syyksi selvisi myöhemmin propofoli-lääkkeen yliannostus. Kuolemasta käynnistyi poliisitutkinta, jonka myötä Jacksonin henkilökohtainen lääkäri Conrad Murray tuomittiin kuolemantuottamuksesta neljäksi vuodeksi vankeuteen. Murray istui tuomiostaan lopulta vain kaksi vuotta.

Tänä vuonna ilmestynyt dokumentti Michael Jacksonin viimeiset hetket käsittelee poliisitutkintaa, ja dokumentissa ääneen pääsevät tutkintaan osallistuneet Orlando Martinez, Dan Myers ja Scott Smith, jotka dokumentissa avaavat tutkinnan käänteitä. Dokumentissa kuullaan muun muassa nauhoitetta Conrad Murrayn poliisikuulustelusta ja poliisietsivät perustelevat, miksi heidän mielestään Murray olisi ansainnut pidemmän tuomion.

Conrad Murray (kuva: AOP)

Miehet väittävät dokumentissa muun muassa, että Conrad Murray odotti 25 minuuttia ennen kuin hälytti apua paikalle huomattuaan, että Jackson ei hengitä. Martinez väittää, että Murray käytti tuon ajan jälkiensä peittelyyn ja sähköpostien lähettämiseen. Vasta tämän jälkeen Murray olisi antanut ensiapua tähdelle, ja tuolloinkin vain yhdellä kädellä.

Michael Jacksonin viimeiset hetket on toinen Jacksoniin liittyvä otsikoihin noussut dokumentti, joka on julkaistu tänä vuonna. Leaving Neverland -dokumentti keskittyi Jacksonia kohtaan kohdistettuihin hyväksikäyttösyytöksiin ja kahden miestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttävän miehen tarinaan. Michael Jacksonin viimeiset hetket -dokumentti ei varsinaisesti pureudu lasten hyväksikäyttösyytöksiin, mutta tästäkin dokumentista löytyy aiheeseen liittyvää materiaalia. Scott Smith kertoo dokumentissa, miltä Jacksonin makuuhuoneessa näytti, kun hänet löydettiin sieltä kuolleena. Hänen mukaansa miehen sängyllä oli aidonnäköinen lapsinukke ja seinillä puolestaan oli kuvia vauvoista. Martinezin mukaan Jacksonin makuuhuoneen seinillä oli huomattava määrä post it -lappuja, joihin oli kirjoitettu runomaisia lauseita.

Michael Jacksonin viimeiset hetket
TV5
20.00

Lue myös: Entisen kodinhoitajan väite: Michael Jackson lavasti seksisuhteen Lisa Marie Presleyn kanssa

Lue myös: Playboy-malli lyhyestä suhteestaan Michael Jacksoniin: 'Hän pyysi minut pukuhuoneeseensa'

Lähteet: Mama Mia, Variety, Inquisitr

Kilpailut

Uusimmat