Kuva: AOP

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lomamatkustelu herätti raivon - Elton John puuttui peliin

20.08.2019 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Elton John lainasi herttuaparille yksityiskonetta, mutta kertoo hyvittäneensä lennosta tulleet päästöt.

Prinssi Harrya ja Sussexin herttuatar Meghania syytetään ilmastolle haitallisesta matkanteosta. Pariskunta on saanut runsaat määrät kritiikkiä lenneltyään yksityiskoneilla. Aiemmin tässä kuussa pariskunta matkusti Ibizalle juhlistamaan Meghanin syntymäpäivää. Kohu syntyi, kun tiedotusvälineissä kirjoitettiin pariskunnan matkanneen yksityiskoneella. Pari lensi tämän jälkeen yksityiskoneella myös Nizzaan Ranskaan. Vain vähän näitä lentoja ennen oli kohistu siitä, että prinssi Harry oli matkustanut ilmastonmuutoskonferenssiin yksityiskoneella. Kriitikoiden mielestä on tekopyhää julistaa ilmastoystävällisten tekojen puolesta näyttämättä itse esimerkkiä.

Nizzan-matka toteutettiin laulaja Elton Johnin lainaamalla yksityiskoneella. Elton John oli kutsunut pariskunnan ja heidän pienen Archie-lapsen lomalle hänen ja hänen miehensä David Furnishin kotiin. Nyt Elton John on puuttunut kuumaksi kiehahtaneeseen julkiseen keskusteluun ja rientänyt puolustamaan herttuaparia. Mies kirjoittaa Twitterissä olleensa prinssi Harryn äidin, Walesin prinsessa Dianan, hyvä ystävä ja kokevansa tästäkin syystä suurta tarvetta suojella Harrya ylenpalttisen mediahuomion haitallisilta puolilta. Diana menehtyi vain 36-vuotiaana auto-onnettomuudessa, joka seurasi siitä, kun valokuvaajat seurasivat häntä kuljettanutta autoa ja ylinopeutta ajanut autonkuljettaja menetti autonsa hallinnan.

”He ovat työskennelleet vuoden aikana kovasti hyväntekeväisyyden eteen, ja minä ja David halusimme tarjota heille yksityisen loman kotimme suojissa. Jotta he saivat matkalleen tarvitsemansa turvan, annoimme heidän käyttöönsä yksityisen lentokoneen”, Elton John kirjoittaa Twitterissä.

(kuva: AOP)

Mies lisää, että hän halusi varmistaa, että kyseinen yksityislento on ilmastokompensoitu. Hän kertoo lahjoittaneensa asianmukaisen summan Carbon Footprint -järjestölle, jotta lennon aiheuttamat hiilidioksidipäästöt hyvitettäisiin päästöjä sitovissa projekteissa. Tämän hän teki tukeakseen prinssi Harrya tämän "vakaumuksessa ympäristöasioissa".

Jos miehen twiitit eivät näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Herttuatar Meghan myönsi, ettei julkisuus tee parisuhteesta helppoa

Lue myös: Prinssi Harry ja Meghan Markle eivät halua kuin kaksi lasta maksimissaan - syy ilmastonmuutoksessa

Lähteet: Cosmopolitan, Express

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat