Kuva: Anette Aittakallio

Krapula on luova tila Jouni Hynyselle ja Mari Perankoskelle - "Visioimme yhdessä"

28.08.2019 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hynynen ei kärsi ikäkriisistä.

Kotiteollisuus-yhtyeen keulakuva Jouni Hynynen, 49, täyttää ensi vuoden helmikuussa 50 vuotta. Kolmella vuosikymmenellä musiikkiuraa tehnyt Hynynen kertoo Häive-podcastissa toimittaja Lauri Kujanpäälle, että ei kärsi ikäkriisistä.

- En pode minkäänlaista ikäkriisiä. Minulla on hemmetin hyvä fiilis nyt. Ehkä silloin joskus 28-29-vuotiaana sitä kriiseili, kun ajatteli, että eihän minusta tule mitään. Bändikuviot onneksi lähtivät käyntiin ja ne avasivat elämää. Sillä tiellä ollaan vieläkin.

Hynynen paljastaa podcastissa, että ei ole nuoruudessakaan kokenut suuria kriisejä eikä kärsinyt mielenterveysongelmista.

- Selvisin aika helpolla. Minun vaimoni sanoo aina, että "helppohan sinun on täällä maailmassa pärjätä, kun olet tuollainen pullamössöpoika". Minulla oli kotona aina esimerkiksi sämpylät lämpimänä ja ruoka tuli pöytään, kun taas vaimolla saattoi olla niin, että siellä ei ollut ketään paikalla. Vaimon isä oli kuollut ja äiti saattoi esimerkiksi istua pubissa.

- Minulla ei ole mitään henkilökohtaista kokemusta mihinkään sellaiseen rajuun mielenterveysasiaan, sillä kaikki on ollut aina hemmetin hyvin. Minulla ei ollut mitään kapinavaihettakaan vanhempiani vastaan.

Sävellystyö

Hynynen on kirjoittanut Kotiteollisuudelle paljon kappaleita esimerkiksi kuolemasta, ahdistuksesta sekä sydänsuruista. Hynynen sanoo, että vaikka ei itse ole kokenut kaikkia asioita, joista kirjoittaa, niin osaa eläytyä ihmisten ajatusmaailmoihin.

- Avioero oli tietenkin suuri juttu, mutta minulla ei ole esimerkiksi kukaan läheinen kuollut. Jotenkin odotan, että koska maailmassa paskan määrä on vakio, niin jossain vaiheessa kolahtaa ja kovasti.

- Kappaleita tulee siitä, että osaan eläytyä helposti sellaisten ihmisten ajatusmaailmaan, jotka esimerkiksi miettivät itsemurhaa. En tiedä, mistä se johtuu. Musiikki syntyy tunteista ja siitä, mihin erilaiset tunteet johtavat. Ongelma on siinä, että en osaa puhua. En vaimolle enkä kavereille. Ainoa keino käsitellä ajatuksia on tehä musiikkia.

Avioliitto ja ex-avioliitto

Jouni Hynynen on naimisissa näyttelijä Mari Perankosken, 49, kanssa. Hynynen kertoo, että heillä saattaa olla tapana visioida yhdessä - esimerkiksi krapulassa.

- Meillä käy usein niin, että varsinkin jos molemmilla on vähän krapula, niin saatamme jutella ja visioida paljon yhdessä. Molemmat meistä kirjoittavat, ja niistä krapulakeskusteluista voi saada hyviäkin juttuja aikaiseksi.

Hynynen paljasti useiden sanoitustensa taustoja Muistikuvia-kirjassaan. Kirjasta paljastui esimerkiksi se, että mies sortui syrjähyppyihin edellisen avioliittonsa aikana.

- Niiden piti valitettavasti tapahtua. Pään sisällä oli varmaankin jotain sellaista, että halusin muutosta, mutta en osannut puhua siitä. Ehkä sitä jotenkin odotti, että piti jäädä kiinni, että saa asiat esille. En tosiaankaan ole ylpeä niistä ajoista. 

Voit kuunnella koko podcastin alta. Kaikki Häive-jaksot löydät täältä tai RadioPlay-sovelluksesta.

Lue myös: Olli Herman ei pelkää näyttää rakastumistaan - jakaa nyt simppelin parisuhdevinkkinsä

Lue myös: Ennen Archie Cruz saattoi vetää keikan kaatokännissä - juhlimisella oli kuitenkin seurauksensa

Kilpailut

Uusimmat