Kuva: Lauri Kujanpää

Krista Siegfrids avautuu nyt avioerostaan: "En voi elää suhteessa, jossa en ole onnellinen"

04.09.2019 14:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Krista Siegfridsin mukaan hän ja ex-aviomies Janne Grönroos kasvoivat erilleen. Erosurun jälkeen nainen on löytänyt elämäänsä uudenlaisen vapauden.

Kun Krista Siegfrids, 33, lauloi Marry Me -kappaleensa Eurovision laulukilpailun finaalissa vuonna 2013, kyse oli ehkä maailman övereimmästä kosintakehotuksesta. Nainen suuntasi viestinsä pilke silmäkulmassa silloiselle poikaystävälleen Janne Grönroosille, josta sittemmin tulikin hänen kihlattunsa ja aviomiehensä. Pitkä, lähes 15 vuoden suhde päättyi keväällä. Naimisissa pari ehti olla puolitoista vuotta.

Krista Siegfrids purki tuntemuksensa musiikkiin. Marry Me -kappaleen pilke silmäkulmassa vaihtui juuri julkaistussa Let It Burn -kappaleessa kyyneleeseen. Siegfrids myöntää, että erokappaletta oli raskasta tehdä. Kappale syntyi heti eron jälkimainingeissa.

- Sitä oli etenkin tosi vaikea laulaa, koska koko ajan vain meinasi tulla itku. Samalla se oli hyvin terapeuttista. Oli vapauttavaa saada se kaikki ulos, Siegfrids sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Krista Siegfrids kertoo kirjoittaneensa kappaleen jo keväällä, mutta tuolloin hän ei ollut varma, haluaako hän julkaista sitä lainkaan. Se tuntui liian henkilökohtaiselta ja tunteet liian tuoreilta. Siegfrids otti kesän verran etäisyyttä kappaleeseen ja tajusi, että kappaleen julkaiseminen auttaisi häntä pääsemään eteenpäin.

- Nyt kun tämä biisi on tehty ja julkaistu, ero on käsitelty, Siegfrids sanoo.

Nainen kertoo, että hänen entinen kumppaninsa on kuullut kappaleen, mutta hän ei halua kertoa, miten tämä on biisiin reagoinut. Kaksikko on hänen mukaansa jäänyt hyviin väleihin eron jälkeen.

"Ei tätä olisi koskaan toivonut"

Kappaleen avainlyriikaksi Krista Siegfrids nostaa rivit ”I forgot about myself and so did you”. Tämä kuvastaa hänen mielestään hyvin eron syitä.

- Se tarkoittaa sitä, että unohtaa, mitä itse tarvitsee ja haluaa. En voi elää suhteessa, jossa en ole onnellinen.

Siegfridsin mukaan pariskunta kasvoi erilleen.

- Ihmiset muuttuvat. Kun haluaa eri asioita, ei voi enää jatkaa matkaa yhdessä. Ei tätä tietenkään olisi koskaan halunnut tai toivonut, mutta nyt vain kävi näin.

Krista Siegfrids myöntää, että eron jälkeen olo oli outo. Arkinen elämä muuttui, kun toista ihmistä ei enää ollutkaan rinnalla. Surun tunteiden alta paljastui kuitenkin uudenlainen vapaus. Nyt nainen voisi keskittyä täysillä itseensä. Siegfrids vietti koko kesänsä matkaillen.

- Se vapauden tunne on ihan mieletön. Olen tavannut todella ihania ihmisiä, joita en olisi ilman eroa tavannut. Olen matkustanut ja saanut uusia ystäviä, Siegfrids kertoo hymyillen.

Krista Siegfrids ihastui kesällä matkaillessaan erityisesti Ibizan saareen. (kuva: Lauri Kujanpää)

Koko maailma on auki

Kesä on ohi, ja Siegfrids on asettunut takaisin Suomeen. Janne Grönroosin kanssa nainen asui sekä Helsingissä että Tukholmassa, missä Grönroos työskentelee Aftonbladetin toimituksessa. Eron jälkeen Siegfrids jäi asumaan ex-pariskunnan yhteiseen Helsingin-kotiin, mutta nyt on tiedossa muutto.

- Haluan muuttaa pois sieltä. Minun pitää saada uusi alku ja jokin oma paikka.

Väliaikaisratkaisuna nainen aikoo vuokrata Helsingin keskustasta kalustetun kämpän. Siellä hän voi rauhassa miettiä seuraavaa siirtoaan. Lähitulevaisuuden kuviot pitävät naisen vielä Suomessa. Siegfrids nähdään yhtenä tuomarina Suomen Talentissa, joka nähdään ruuduissa ensi keväänä. Nainen nähdään syksyllä toista vuotta peräkkäin Dinner Show -esityksissä, joissa nainen esittää livebändin ja taustatanssijoiden tukemana viime vuosikymmenten kovimpia hittejä pikkujouluyleisöille.

Mitä tämän jälkeen tapahtuu? Siegfrids kokee, että maailma on hänelle auki ja täynnä mahdollisuuksia. Kielitaito ja kontaktit voivat avata ovia vaikka minne.

- Menen sinne, missä on duunia, Siegfrids kaavailee.

Hän sanoo suoraan, ettei tällä hetkellä tiedä, mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä. Mahdollinen hyppy tuntemattomaan ei pelota Siegfridsiä, vaan päinvastoin se innostaa. Siegfridsin olemuksesta huokuu se sama innostus ja positiivisuus, jotka naiseen tavataan liittää. Avioero toi mukanaan surun ja haikeuden tunteita, mutta nainen on onnistunut käsittelemään tunteensa ja hyväksymään elämän muuttumisen. Hän on kiitollinen Grönroosin kanssa viettämistään vuosista, ja hän on kiitollinen tämänhetkisestä vapaudestaan.

- Voin rehellisesti sanoa, että voin hyvin tällä hetkellä.

Let It Burn -kappale kuvastaa tekijäänsä siinä, että kyseessä ei ole aggressiivinen, toista osapuolta syyttelevä erokappale. Siegfrids itse kuulee laulussa paljon toivoa. Kappaleen kirjoittamisen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon, ja aika on parantanut haavat.

- En ole enää surullinen. Kun katson tulevaisuuteen, se tuntuu jännittävältä ja kivalta.

Lue myös: Mikä bikinipeppu! Krista Siegfridsin lomakuvat keräävät ylistystä

Lue myös: Krista Siegfrids lomatunnelmissa - minishortsit ja bikinit korostavat treenattua vartaloa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat