Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Supersankarileffa, jossa päähenkilöllä oli yhteensä vain 42 repliikkiä

21.09.2019 07:15 - Iiro Myllymäki

Batman v Superman: Dawn of Justice sai vaisun vastaanoton kriitikoilta.

Viime vuosina sarjakuviin perustuvat supersankarileffat ovat olleet valtavia kassamagneetteja. Esimerkiksi huhtikuussa ensi-iltansa saanut Avengers: Endgame on noussut kaikkien aikojen tuottoisimmaksi elokuvaksi. Leffa sai myös erinomaisen vastaanoton kriitikoilta, mitä ei voi sanoa vuoden 2016 supersankarisatsauksesta Batman v Superman: Dawn of Justice. Kyseisessä elokuvassa legendaariset supersankarit asettuvat vastakkain, kun Batmanin metodit kyseenalaistetaan ja Supermanin voimat alkavat huolestuttaa kansaa.

Elokuva sai varsin vaisun vastaanoton kriitikoilta. Rotten Tomatoes -sivustolla on laskettu, että elokuvan saamista ammattimaisista arvosteluista vain 28 prosenttia on ollut myönteisiä. Monet kriitikot pitivät elokuvaa merkityksettömänä tehosteryöppynä, jossa tarinan potentiaali on heitetty hukkaan. Monet kokivat, että elokuvasta puuttui huumori ja sydän.

Eräs Reddit-käyttäjä teki elokuvasta hauskan huomion, josta muun muassa Cinema Blend -sivusto on uutisoinut. Reddit-käyttäjän laskelman mukaan Supermanilla on elokuvassa nimittäin ainoastaan 42 repliikkiä. Monille tulikin elokuvasta olo, että Superman on pikemminkin sivu- kuin pääroolissa, vaikka hahmon nimi komeileekin elokuvan nimessä.

Batman v Superman: Dawn of Justice kasasi monet Hollywoodin isot nimet yhteen. Elokuvassa näyttelevät muun muassa Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams ja Jeremy Irons.

Voit katsoa leffan trailerin alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Batman v Superman: Dawn of Justice
Sub
22.00

Lue myös: Miten Avengers: Endgame -leffan lopputaistelu todella kuvattiin? Katso upea video kulissien takaa

Lue myös: Batman-leffojen koekuvauksissa erikoinen perinne - tuli vastaan myös Robert Pattinsonille

Lähteet: Cinema Blend, Rotten Tomatoes, Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat