Kuva: Senja Rapila

Marjaana, 36, nöyryytyksistä tähteyteen: oma vaatemallisto, kansainväliset muotikuvaukset ja kirja

09.10.2019 14:45 - Henna Koste

Kun Marjaana katsoi Huippumalli haussa -sarjaa, hän ei olisi arvannut, että hänet lennätetään mainoskuvauksiin. Tai, että hän saisi suunnitella vaatemalliston arvostamalleen brändille.

Marjaana Lehtinen naurahti kepeästi, vaikka sisälle sattui ja mieli myllersi. Äitiysneuvolan vaaka näytti yli 160 kiloa. Marjaana täytyi punnita kahdella vaa'alla. Se tuntui nöyryyttävältä, kuten jokainen voi arvata. Silloin tuo nainen ei osannut arvata, että hän poseeraisi yhdeksän vuoden päästä 36-vuotiaana muotimainoksissa, jonne hänet oli juuri lennätetty ainoana suomalaisena. Tai, että hän saisi tehdä muita uusia aluevaltauksia. 

Vuonna 2017 Miss Plus Size -kilpailun voittanut Marjaana pudotti elämäntapamuutoksella 80 kiloa. Nainen on tehnyt aktiivisesti töitä plusmallina ja hän puhuu usein sosiaalisessa mediassa laajalle yleisölleen kehopositiivisuudesta. Viime syksynä ilmestyi Marjaanasta kertova kirja Minä, plus size, jonka oli kirjoittanut yhdessä Marjaanan kanssa Varpu Tavi

Vaikka Marjaana on toteuttanut monia unelmiaan, on tämä syksy saanut naisen taas pysähtymään ja miettimään kaikkea saavuttamaansa. Tänään keskiviikkona Marjaana on paljastanut suunnitelleensa ensimmäisen vaatemallistonsa. Se on tehty yhteistyössä suomalaisen NOSH-merkin kanssa. Mallistosta löytyy asuja niin tyylikkääseen toimistolookiin, lokoisaan kotoiluun sekä iltarientoihin. Kokohaitari on XS-XXL. Niin Marjaana on halunnutkin. Jokaisella on oikeus pukeutua tyylikkäästi koosta riippumatta. Vaatemallisto eikä muutkaan unelmat kuitenkaan ole tulleet sormia napsauttamalla. 

- Tämä on ollut pitkäjänteistä työstä. On paiskottu ovia nenän edestä. Olen lähestynyt yhteistyökumppaneita ja kontaktoinut. Se on vaatinut vain nöyryyttä ja periksiantamattomuutta ja vielä kerran nöyryyttä, Marjaana korostaa. 

Pari vuotta sitten Marjaana buukattiin NOSHin kuvauksiin malliksi mainostoimiston kautta. Marjaana laittoi perään viestiä, että voisiko hän esitellä hänen arvoihinsa sopivan merkin vaatteitta myös sosiaalisessa mediassa yhteistyön merkeissä. Sopimus tehtiin. Yhteistyötä jatkui monta vuotta, ja nyt se on laajentunut vaatemallistoon, josta Marjaana oli salaa haaveillut. 

NOSH x Marjaana -mallisto julkaistaan 15. lokakuuta. (kuva: Thomas Broumand / Broufoto)

(kuva: Thomas Broumand / Broufoto)

Ison maailman meininkiä muotikuvauksissa

- Mitä vaan hyvää voi tapahtua, Marjaana kannustaa.

- Moni haluaa olla someammattilainen, mutta se vaatii paljon. Moni sanoo, ettei missin tittelillä mitään tee, mutta onhan se aikamoinen työkalu, kun sitä käyttää oikein, Marjaana tietää.

Ovia on paiskottu kiinni myös nenän edestä.

- Kukaan ei tule hakemaan kotoa. Asiakkaalle on hyvä olla valmiina ehdotus. En oleta, että kukaan tietää minua etukäteen. Olen esitellyt aina itseni, kertonut, mitä toinen osapuoli hyötyy yhteistyöstä ja mikä on lopputulema, Marjaana taustoittaa someyhteistöitä.

- Tuntuu hullulta, että olen nyt monien suomalaisten naisten esikuva. Moni inspiroituu minusta ja tekemisistäni. Ei ihme, että Huutokauppakeisari ja Sohvaperunat ovat suosituimpia ohjelmia – haluamme aitoa sisältöä, myös somessa, Marjaana muistuttaa.

Marjaana vastailee ahkerasti someseuraajiensa viesteihin ja tekee aamuisin videotervehdyksen Instagramissa. Videolla hän saattaa yhtä hyvin kertoa päivän ruuasta kuin tulevista kuvauksistakin. Nainen saa paljon kiitosta positiivisuudestaan ja aitoudestaan. 

Marjaana tekee mallitöitä ja muita projekteja päivätyönsä ohella. Hän saa nykyisin paljon yhteistyökyselyitä yrityksiltä. Marjaana voi nyt valita parhaat päältä. Hiljattain viestitulvassa oli yksi, joka sai pirskahtelevan ja puheliaan Marjaanankin mykistymään. Ellos pyysi häntä kuvauksiin Ruotsiin, ainoana suomalaisena mallina. Brändi teki ensikertaa tällaisen mittakaavan kuvaukset plus size -vaikuttajien kanssa. Kuvat komeilevat pian Elloksen etusivuilla ja muissa kanavissa. Kuvauksissa oli vastassa muun muassa Kakan Hermansson, joka on Ruotsissa tuttu kasvo muun muassa Idols-tuomarina ja tv-juontajana.

- Menin kuvauksiin nöyränä. Minulla oli liian pienet korkkarit, mutta en halunnut valittaa. Meidän kaikkien neljän mimmin piti onnistua samassa ruudussa. Kuvausryhmä oli iso. Jokaisella oli omat meikkaajat, kampaajat ja stylistit. Yksi assistentti laittoi Baby Oilia kenkiin ja juoksi niissä villasukissa, jotta kengät venyisivät. Kuvausten jälkeen minua kiiteltiin vuolaasti, pyydeltiin anteeksi pienistä kengistä ja jalkoja hierottiin, Marjaana kuvailee.

Marjaana paljastaa, että hän on katsonut Huippumalli haussa -sarjasta kaikki kaudet.

- Sarjassa aina korostettiin, että mallit eivät voi valittaa ja aina pitää vain hymyillä. Silti mietin aina, että voisinpa joskus olla tuolla, Marjaana sanoo.

Jälleen yksi uskomaton unelma saavutettu sinnikkäällä työllä. 

Lue myös: Suomalaismissi ylistää miestään kuvan kera: "Rakastit mua silloinkin, kun vaaka näytti 170 kiloa"

Kilpailut

Uusimmat