Kuva: Emmi Moilanen

Vankilasta vapautunut Mika Ilmén jengielämästä: "Jos näytät heikkoutta, sinut syödään elävältä"

11.10.2019 16:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Ilmén oli mukana tunnetussa Cannonball-moottoripyöräkerhossa.

Entinen vapaaottelija Mika "Immu" Ilmén, 48, on elänyt tapahtumarikkaan elämän. Mies on muun muassa voittanut useita eri mestaruuksia eri taistelulajeissa, perustanut tunnetun GB Gymin Helsinkiin ja ollut osana Cannonball-moottoripyöräkerhoa. Vuonna 2010 Ilmén nähtiin myös Sali-tosi-tv-ohjelmassa.

Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on nyt yhdessä Ilménin kanssa laittanut koko Ilménin tarinan yksien kansien väliin. Immu-nimisen kirjan tekeminen lähti kustantajan ehdotuksesta.

- Kustantaja Markus Lähdesniemi tätä minulle ehdotti. Olemme tunteneet lapsuudesta asti ja tapasimme eräässä jalkapallotapahtumassa, jossa lapseni oli pelaamassa. Sanoin Lähdesniemelle, että en minä osaa kirjottaa, mutta idea on hyvä. Lähdesniemi löysi sitten Sipilän, jonka kanssa tapasimme ja sovimme asioista, Ilmén kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Kovia elämäntilanteita ja poikkeuksillisia tapahtumia kokenut Ilmén kertoo, että materiaalia jäi paljon ylikin.

- Olihan siinä paljon juttuja, mitä jäi lopulta yli. Pakko kuitenkin sanoa, että kirjasta saa erinomaisen kuvan siitä, että millainen elämäni on ollut eikä niitä hurjia hetkiä ole sensuroitu ollenkaan. Ehkäpä kirjoitamme joskus toisen osan? Ilmén pohtii nauraen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Ilmen ja Sipilä. (kuva: Emmi Moilanen)

Cannonball

Mika Ilmén tunsi hyvin entisen Cannonball-moottoripyöräkerhon presidentin Jari "Jartsa" Uotilan ja päätyi sitä kautta itsekin kerhon jäseneksi.

- Jartsa oli lapsuudenystäväni ennen mitään Cannonballeja ja minulle tietynlainen esikuva. Kun Jartsa sitten joutui vankilaan, ja pääsi sieltä lopulta pois, niin hän siisti elintapojaan ja alkoi treenaamaan paljon. Sitä kautta päädyin sitten myös itsekin kerhotoimintaan mukaan

Moottoripyöräkerhoista eroaminen ei ole aina helppoa. Ilmén kuitenkin sanoo, että hän ei kokenut ongelmia.

- Jengiläisyys on tietenkin vaarallista ja sitten kun erotaan, niin siinä voi tapahtua vaikka mitä. Itse pääsin ihan nätisti jengistä pois ja luulen, että tämä kamppailulajitausta auttoi siinä. Konnamaailmassa on täydellisesti voimassa sellainen vahvemman laki: Jos osoitat heikkoutta, niin sinut syödään elävältä.

Yksi Cannonball-jengin tunnetuimpia hahmoja on Janne "Nacci" Tranberg, joka on ollut esillä muun muassa Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa. Ilmén kertoo, että on seurannut entisen kerhonsa toimintaa.

- Onhan tuota niiden touhua tullut seurattua ja pakko sanoa, että tuo Armanin juttu on ihan Cannonballin mainosvideo. Nacci selittää siellä koko ajan jotain, että tekee asiat niin kuin Jartsa ois halunnut. Se pa*kanjauhaminen kyrsi kunnolla.

- Vuodet kuitenkin vieri eikä tässä enää jaksa murehtia niistä asioista.

Vapaus

Ilmén istui pitkään vankilassa törkeästä huumausainerikoksesta. Lopulta hän pääsi sieltä puoleksi vuodeksi koevapauteen, jossa työskenteli Radio Citylla ja teki podcastin Radioplay-sovellukseen. Tuon koevapauden ajan Ilmén piti jalassaan seurantapantaa, joka on nyt poistettu.

- Onhan tämä vapaus nyt todella erilaista, sillä radioaikana olin vielä seurannan alaisena. Pakko sanoa, että elämästä osaa nykyään nauttia. En käytä päihteitä, vaan kohdistan energiani sekä perheeseen sekä urheiluun. En tarvitse mitään muuta.

Immu-kirja julkaistiin 10. lokakuuta Bazar Kustannuksen kautta. Mika Ilmén ja Taistelijat -podcastin löydät tästä tai RadioPlay-sovelluksesta.

Voice.fi, Radio SuomiRock, Radio City ja RadioPlay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Huumekaupan rahoittamisesta tuomion saaneesta Mika Ilménistä kirja: "Riisun kaikki suojapanssarit"

Lue myös: Penkkipunnerruksessa lukuisia ennätyksiä tehnyt Sami Huhtala: "Doping pitäisi sallia"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat