Kuva: Yle TV2

Tänään tv:ssä: Docventures palaa ruutuihin - Harvey Weinsteinin uhrien kertomukset järkyttävät

22.10.2019 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Uuden Docventures-kauden ensimmäisessä elokuvassa käsitellään #MeToo-liikkeen käynnistäneitä Harvey Weinstein -syytöksiä.

Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin luotsaama Docventures-sarja palaa tänään ruutuihin uusien dokumenttien voimin. Ensimmäisenä käsittelyyn otetaan #MeToo-liike ja seksuaalinen väkivalta.

Illan dokumenttina nähdään elokuvamoguli Harvey Weinsteinista kertova Untouchable-elokuva. Koko #MeToo-ilmiö lähti liikkeelle, kun Weinsteinin vuosien varrella tekemät seksuaalirikokset paljastettiin. Dokumentissa haastatellaan useita Weinsteinin uhreja, miehen perustaman elokuvayhtiön Miramaxin entisiä työntekijöitä ja Weinsteinin ahdistelun paljastaneita toimittajia. Seksuaalirikoksista Weinsteinia syyttävistä naisista mukana dokumentissa ovat muun muassa näyttelijät Rosanna Arquette ja Paz de la Huerta.

Elokuvan takana on ohjaaja Ursula Macfarlane. Nainen on kertonut Sundance-elokuvafestivaalilla, että hän olisi halunnut saada dokumenttia varten haastatteluun myös itsensä Weinsteinin, mutta tämä kieltäytyi antamasta kommentteja.

Harvey Weinsteinin seksuaalirikosoikeudenkäynti on siirretty tältä syksyltä ensi vuoden alkuun. Miestä syytetään muun muassa kahdesta raiskauksesta.

Voit katsoa Untouchable-elokuvan trailerin alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Docventures
21.00
Yle TV2

Lue myös: Syke-tähti kertoo, miten #MeToo-kampanja muutti suomalaisen elokuva-alan: "Se näkyy konkreettisesti"

Lue myös: Hollywood-tähti maksoi kovan hinnan oikeustaistelusta raiskaajaansa vastaan

Lähteet: New York Times, USA Today, Vanity Fair

Kilpailut

Uusimmat