Kuva: AOP

KonMarituksen luoja sai someraivon aikaan nettikaupallaan: "Tunnen itseni petetyksi!"

21.11.2019 19:15 - Milena Raappana

Marie Kondo ensin kehotti ihmisiä karsimaan turhia tavaroita kodistaan. Sen jälkeen hän perusti nettikaupan, jossa myy erilaisia sisustustavaroita.

Marie Kondo, 35, on tunneraan suositun KonMari-metodin luojana. Hän on kirjoittanut kirjoja ja kuvannut televiossarjan siitä, miten jokainen pystyy karsimaan kodistaan turhat tavarat ja tuomaan elämäänsä järjestystä. 

Hänen metodinsa valtasi koteja ympäri maailmaa ja oli kahvipöytäkeskusteluiden kuuma puheenaihe. Nyt Kondo on avannut nettikaupan, jossa myydään erilaisia kodintavaroita ja sisustusesineitä.

Twitterissä keskustelu aiheesta ryöpsähti muutama päivä sitten. Ihmiset ovat olleet vihaisia Kondon ristiriitaisuudesta ja tunteneet itsensä petetyiksi. 

"Hahaha kuka olisi uskonut! Karsi tavaroita, jotta voit ostaa ostaa uusia MINUN kaupastani, kuten 86 dollarin (noin 77 euron) kynttilän. Tuottaako se iloa? Häpeällistä, ettei hän voinut vastustaa rahastusta ja kaupan avaamista."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Eli Marie Kondolla on nyt nettikauppa, joka myy kallista roskaa. Tunnen itseni petetyksi."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Näyttää siltä, että Marie Kondon uusi kauppa on täynnä pelkästään asioita, joita hän on heittänyt pois."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kondon metodin yksi keskeisimmistä opeista on kysymys, tuottaako tavara omistajalleen iloa. Jos se tuo onnea hänen elämäänsä, siitä ei tarvitse luopua. Tätä muutamat Kondon puolustajat ovat käyttäneet Twitterissä perusteluinaan, miksi heidän mielestä järjestelemisen kuningattarella on oikeus perustaa nettikauppa. 

"Marie Kondo ei koskaan ollut minimalisti, joten ihmisten ei pitäisi olla shokissa siitä, että hän myy nyt tavaroita kaupassa."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ok, mutta monet Marie Kondon kaupan tavaroista tuottaa iloa, joten."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kondon kaupassa on myynnissä muun muassa kristalleja ja äänirautoja, astioita ja pyyhkeitä. Somekansaa erityisesti ovat huvittaneet 180 dollaria eli noin 162 euroa maksava juustoveitsi sekä puinen shiatsu tikku. 

Lue myös: Onnellisen parisuhteen salaisuus saattaa piillä siistissä kodissa - todettu vähentävän riitelyä

Lue myös: Haluatko vaatekaappisi järjestykseen? Organisointiguru vinkkaa yksinkertaisen keinon

Kilpailut

Uusimmat