Kuva: Shutterstock

Onnellisen parisuhteen salaisuus saattaa piillä siistissä kodissa - todettu vähentävän riitelyä

19.01.2019 08:15 - Niki Miettinen

Siisti koti poistaa paljon ylimääräistä stressiä parisuhteesta.

Nykypäivänä töiden, laskujen, treenien, ystävä- ja parisuhteiden hoitamisessa on paljon tekemistä, jolloin kotitaloustöitä laiminlyödään paljon helpommin. Parisuhteissa voi kuitenkin sekava koti aiheuttaa paljon riitelyä.

Suoratoistopalvelun Netflixin -sarjassa Marie Kondo: kodit järjestykseen aviopari Rachel ja Kevin Friend, kertoivat riidelleensä eniten kotitaloustöistä. Kahden lapsen vanhempina heidän kodissaan on helposti sotkuista, joka oli aiheuttanut parisuhteessa paljon riidan aiheita. Toisilleen turhautuneina ja sotkusta hermostuneina, he syyttivät jatkuvasti toisiaan kaikesta.

Kodin järjestelmällisyys voi tuntua turhalta mutta sillä on suuri merkitys mielenterveyteen psykologi Samantha Rodmanin mukaan. Sekavassa elinympäristössä koetaan paljon enemmän stressiä, ahdistuneisuutta ja syyllisyyttä. Näiden tunteiden seurauksena kumppanin tekemisistä ärsyynnytään helpommin, joka aiheuttaa paljon riitelyä Rodman oli kertonut Huffington post -julkaisulle.

Pariskunta oppi sarjasta KonMari-järjestelyjärjestelmän, jossa jokaiselle tavaralle etsitään oma paikkansa, ja luovutaan asiosta, jotka eivät tuo onnellisuuden tunteita. Metodin ansiosta pariskunta on kertonut kaiken olevan paljon rauhallisempaa kotona. Nyt he ovat paljon kärsivällisempiä ja kiltimpiä toisilleen, kun jokaiselle tavaralle on selkeä paikka, jossa se säilytetään.

- Se on erittäin mukavaa, kun kaikelle on oma paikkansa, tiedämme mihin kaiken laitamme, niin emme syyttele toisiamme. Nyt emme enää odota toisen korjaavan jälkiään, kun teemme sen mieluummin itse, koska tiedämme sen tuovan molemmille mielenrauhaa, Rachel oli kertonut Kveller-julkaisulle.

Pariskunnan kannattaa myös nähdä kotitaloustyöt mahdollisuutena viettää enemmän aikaa yhdessä. Kotia järjestäessä voi helposti keskustella mistä haluaa. Toki tavan ylläpitäminen voi tuntua vaikealta, mutta alta voit nähdä mallia miten se onnistuu. Jos video ei näy alla katso Instagramista.

Lue myös: Kaipaatko lisätilaa kaappeihin? 8 vaatekappaletta, joista on aika luopua heti

Lue myös: Pienet teot vahvistavat parisuhdetta välittömästi - ota vinkit käyttöön jo tänään

Lue myös: Älyttömimmät syyt parisuhteen päättymiselle listattiin - voitko ymmärtää?

Lähteet Huffington post & Kveller

Kilpailut

Uusimmat