Kuva: YouTube

Tänään tv:ssä: Sukellus legendaarisen suomirock-yhtyeen alkuvuosiin - pääroolissa Eero Milonoff

10.12.2019 07:15 - Emmi Moilanen

Ganes-elokuva kertaa muusikko Remu Aaltosen luotsaaman Hurriganes-yhtyeen tarinaa.

Ganes on elämäkerrallinen elokuva muusikko Remu Aaltosen nuoruudesta ja hänen perustamansa, legendaarisen Hurriganes-yhtyeen alkuvuosista. Aaltosen roolia elokuvassa tähdittää Eero Milonoff, Cisse Häkkisenä nähdään Olavi Uusivirta ja Albert Järvisen roolihahmoa tulkitsee Jussi Nikkilä.

Remu on vaatimattomissa oloissa kasvanut nuori mies, joka on jättänyt koulunsa kesken. Suvun kohtalo, vankila, alkoholismi ja väkivaltainen kuolema, ovat toteutumassa myös Remun kohdalla. Rock-musiikki on kuitenkin asia, joka saa Remun innostumaan ja hän päättääkin opetella soittamaan rumpuja.

Remu yrittää päästä mukaan useisiin erilaisiin bändeihin, mutta miehen suoraviivainen ote ja pitkälle kiirinyt maine saavat yritykset jäämään vain yrityksiksi. Remu päättää perustaa oman yhtyeen, joka saa nimekseen Hurriganes. Bändi alkaa niittää mainetta, mutta ennen lopullista läpilyöntiä Remu joutuu tilille menneisyytensä kanssa.

Syyskuussa 2007 ensi-iltansa saanut elokuva kahmi neljä Jussi-ehdokkuutta (paras ohjaus, miespääosa, lavastus ja puvustus), joista se pokkasi itselleen lavastuksen ja puvustuksen palkinnot.

Voit katsoa elokuvan trailerin alta.

Ganes (12)

Sub

Klo 21.00

Lue myös: Olavi Uusivirta kertoo, mikä on runoilijan katse - "Se asuu meissä jokaisessa"

Kilpailut

Uusimmat