Kuva: AOP

Oscar-gaalassa "unohdettiin" 52-vuotiaana kuollut näyttelijätähti - nyt gaala vastaa kritiikkiin

11.02.2020 12:15 - Iiro Myllymäki

Luke Perry ei saanut mainintaa gaalalähetyksessä nähtävässä kuolleidenmuisteluosiossa.

Oscar-gaalassa nähdään vuosittain osio, jossa muistellaan edellisen vuoden aikana menehtyneitä elokuvamaailman merkittäviä nimiä. Tänä vuonna osiossa muistettiin muun muassa Oscar-voittajia Kirk Douglasia ja koripalloilija Kobe Bryantia, joka voitti Oscarin vuonna 2018 omaelämäkerrallisesta animoidusta lyhytelokuvasta Dear Basketball.

Monen katsojan mielestä muisteluosiossa kuitenkin sivuutettiin tietyt tärkeät henkilöt. Erityisesti monia on jäänyt harmittamaan, että 52-vuotiaana menehtynyttä näyttelijää Luke Perrya ei ollut otettu mukaan osuuteen. Luke Perry muistetaan parhaiten roolistaan Beverly Hills, 90210 -tv-sarjassa, mutta hänet nähtiin myös tänä vuonna Oscareissa ehdolla olleessa Once Upon a Time in Hollywood -elokuvassa. Sosiaalisessa mediassa monet ovat harmitelleet Perryn poisjättämistä In Memoriam -osuudesta. Myös 20-vuotiaana kuolleen Disney-tähden Cameron Boycen poisjättäminen on herättänyt närää ihmisissä.

Oscarit jakava elokuva-akatemia on vastannut kritiikkiin tiedotteessa. Akatemia kertoo, että he saavat joka vuosi satoja ehdotuksia ihmisistä, joita voisi muistaa muisteluosuudessa. Tietyt akatemian jäsenet karsivat ehdotuksista määrän, joka mahtuu mukaan televisioitavaan lähetykseen. Akatemia kuitenkin huomauttaa, että Oscar-gaalan nettisivuilta löytyy kokonainen lista, josta myös Luke Perry ja Cameron Boyce löytyvät. Tämä lista näkyy nettisivuilla seuraavan vuoden ajan.

Tämänvuotisen Oscar-gaalan kuolinmuisteluosuudessa tunnelmaa loi supertähti Billie Eilishin, 18, laulama cover-versio Beatlesin klassikosta Yesterday. Voit katsoa videon esityksestä ja In Memoriam -osuudesta alta. Jos video ei näy alla, klikkaa tästä.

Luke Perry menehtyi maaliskuussa 2019 aivohalvauksen seurauksena.

Lue myös: Näyttelijäkaunottaren twiitti Kobe Bryantista sai täystyrmäyksen - "Hän oli myös raiskaaja"

Lue myös: Keanu Reevesin seuralainen Oscar-gaalassa räjäytti netin: "Parasta, mitä tulet tänään näkemään"

Lähteet: Popcrush, Buzzfeed, The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat