Kuva: AOP

Kate Beckinsale helpottui Harvey Weinsteinin tuomiosta - muistelee järkyttävää tilannetta ensi-illassa

13.03.2020 19:15 - Senja Rapila

Weinsteinin 23 vuoden vankeusrangaistus on naisen mielestä helpotus.

Näyttelijä Kate Beckinsale on kertonut Instagramissa olevansa hyvin helpottunut elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin, 67, 23 vuoden vankeusrangaistuksesta. Weinstein tuomittiin raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta tietojen mukaan tuottaja on myös ahdistellut ja sortanut varsinkin naisnäyttelijöitä.

"Se, että kuulin hänen joutuneen vankilaan 23 vuodeksi, on todella suuri helpotus minulle ja kaikille niille naisille, joita hän on seksuaalisesti ahdistellut tai raiskannut", Beckinsale kirjoittaa.

"Toivon ja rukoilen, että elokuva-alalla pystymme jatkossa huomaamaan kaiken vallan hyväksikäytön, paljastaa sen ja poistamaan sen, sukupuolesta riippumatta."

Beckinsale on kertonut Instagramissa oman kokemuksensa Weinsteinin kanssa työskentelystä. Vuosi oli 2001, kun vastikään neljä matkustajalentokonetta kaapattiin ja kaksi niistä ohjattiin tahallisesti päin World Trade Centerin kaksoistorneja New Yorkissa.

Vain parin viikon päästä näistä karmeista tapahtumista oli määrä pitää ensi-ilta Weinsterinin ohjaamalle Serendipity-elokuvalle, jonka yksi tähti oli Beckinsale. Näyttelijät eivät olisi halunneet osallistua tai ylipäätänsä pitää elokuvan ensi-iltaa tuona järkyttävänä ajankohtana, mutta Beckinsalen kertoman mukaan Weinstein vaati jokaisen osallistumista.

Näyttelijätär kertoo, että ensi-illan jälkeen Weinstein haukkui hänen asuvalintaansa, kun tähti oli valinnut asukseen housupuvun. Seuraavana päivänä tuottaja soitti Beckinsalelle, kutsuen tämän lapsineen leikkitreffeille. 

- Menin paikan päälle ja hän välittömästi kutsui lastenhoitajansa, joka vei lapset toiseen huoneeseen leikkimään. Olin menossa lasten mukaan, kun hän käski minun pysyä paikallani.

Kertoman mukaan heti, kun ovi sulkeutui, tuottaja kirosi ja huusi hänelle. Weinsteinin sanojen mukaan Beckinsale oli pilannut hänen ensi-iltansa.

- Shokki sai minut itkemään. Yritin sanoa, että kaupunki on vielä tulessa, ihmiset etsivät sukulaisiaan raunioista. Kukaan meistä ei halunnut pukeutua tapahtumaan kuin olisimme polttareissa. Hän vastasi, ettei välitä siitä. Jos hän haluaa oman ensi-iltansa punaiselle matolle p*llua, sitä hän myös saisi.

Voit lukea koko julkaisun alapuolelta.

Lähde: CNN

Lue myös: Hollywood-tähti maksoi kovan hinnan oikeustaistelusta raiskaajaansa vastaan

Lue myös: Salma Hayek elokuvatuottaja Harvey Weinsteinistä: Ehdotti suuseksiä ja halusi katsoa minua suihkussa

Kilpailut

Uusimmat