Kuva: AOP

Salma Hayek elokuvatuottaja Harvey Weinsteinistä: Ehdotti suuseksiä ja halusi katsoa minua suihkussa

14.12.2017 09:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Hollywood-mogulin ahdistelusyytöksistä ei tule loppua. Nyt näyttelijätär Salma Hayek on kertonut, että pitää Weinsteiniä hirviönä.

Entinen elokuvatuottaja Harvey Weinstein on jättimäiseksi paisuneen ahdisteluskandaalin keskipisteenä tällä hetkellä. Lokakuun alussa ulkomaisessa The New York Times -lehdessä julkaistiin ensimmäistä kertaa artikkeli, jossa lueteltiin useita syytöksiä Hollywood-tuottaja Weinsteiniä, 65, vastaan.

Nyt myös Hollywood-tähti Salma Hayek on kertonut järkyttävistä kokemuksistaan elokuvamogulin kanssa. Hän kertoo, ettei uskonut sanomisillaan olevan mitään merkitystä aiemmin, kun toimittajat ovat lähestyneet häntä aiheen tiimoilta. Nyt Hayek kuitenkin rohkeni avata sanallisen arkkunsa.

Hayek työskenteli Weinsteinin kanssa ensimmäisen kerran elokuvassa Frida. Weinstein oli luvannut laittaa meksikolaisnäyttelijättären päärooliin, mutta sen jälkeen tuli ilmi, että tuottaja halusi erilaisia "palveluksia" vastineeksi.

"Jouduin sanoa ei oven avaamiselle hänelle keskellä yötä, hotelli hotellin jälkeen, minne hän saattoi ilmaantua yllättäen. Hän tuli myös eräälle kuvauspaikalle, missä tein elokuvaa, missä hän ei edes ollut mukana. Jouduin kieltäytymään suihkuista hänen kanssaan. Jouduin sanomaan ei sille, että hän olisi hieronut minua. Tai että hänen ystävänsä olisi hieronut minua. Jouduin sanoa ei, kun hän tarjosi suuseksiä. Sanoin ei, kun hän pyysi minua alastonkohtaukseen toisen naisen kanssa", Hayek listaa.

Tappouhkauksia ja vaatimuksia

Hän myös paljastaa, että aina kun näyttelijätär rohkeni kieltäytyä, hän sai kohdata elokuvatuottajan vihan. Weinsteinin kerrotaan uhkailleen Hayekia muun muassa elokuvasta pois potkimisella, ellei tämä suostuisi tiettyihin vaatimuksiin.

Hayek kertoo, että jossain vaiheessa elokuvan kuvauksia Weinstein olisi sanonut hänelle: "Tapan sinut, älä luulekaan ettenkö pystyisi siihen".

Elokuva saatiin lopulta maaliin, kun Hayek suostui yhteen Weinsteinin vaatimukseen.

"Hän antoi minun tehdä elokuvan loppuun, jos suostuisin tekemään seksikohtauksen toisen naisen kanssa."

Hayek kertoo, että itki tuona päivänä niin paljon, että hänestä tuntui siltä, että oksentaisi kyyneleitä.

Entinen elokuvatuottaja Harvey Weinstein. (kuva: AOP)

Näyttelijä Lysette Anthony puolestaan on paljastanut kohun keskellä, että Weinstein raiskasi tämän kotonaan myöhään 1980-luvulla. Anonyyminä pysyttelevä nainen on kertonut, että hänet puolestaan raiskattiin elokuvatuottajan toimesta vuonna 1992.

Muun muassa Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat kertoneet joutuneensa Weinsteinin ahdistelemiksi. Paltrow kertoo olleensa tuolloin 22-vuotias, Jolie viittasi myös olleensa nuori tapahtuman aikaan. Malli Cara Delevingne on kertonut, että Weinstein on ehdottanut hänelle 'uran edistämistä'.

Weinstein on tuottanut muun muassa Pulp Fiction, Rakastunut Shakespeare, Kunniattomat paskiaiset, Taru sormusten herrasta, Rambo ja Kuninkaan puhe -elokuvat.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Salma Hayek joutui ensiapuun - julkaisi kuvan epäsopivasta vaatetuksestaan

Lue myös: Donald Trump yritti iskeä näyttelijäkaunotar Salma Hayekin - ei välittänyt poikaystävästä!

Kilpailut

Uusimmat