Kuva: AOP

Kirsi Alm-Siira muistelee rankimpia hetkiään uutisankkurina - "Todella järkyttävää"

28.03.2020 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kirsi Alm-Siira on pitkän linjan uutistoimittaja.

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira, 45, paljasti Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa juontaja Satu Kotoselle hetket, jotka muistaa ikuisesti uutistyöstään.

- Yksi, mikä tulee heti mieleen, oli Saddam Husseinin teloitus. Pidin siitä elämäni ensimmäisen ylimääräisen uutislähetyksen. Muistan, kuinka näin uutiskuvaa siitä tilanteesta ja mietin, kuinka paljon pahaa siinä oli. Paha ihminen sai pahan lopun ja sekin oli paha teko. Se oli pysäyttävää.

- Toinen vaikea asia oli sähke, jossa kerrottiin, että Pomarkussa on käynyt perhesurma. Kävin itse lukion Pomarkussa ja tajusin, että kyseessä saattaa olla ihminen, jonka tiedän. Sen sähkeen lukeminen oli todella järkyttävää.

- Kolmantena muistan ikuisesti, kun legendaarinen uutisankkuri Leena Kaskela menehtyi. En koskaan ehtinyt työskennellä hänen kanssaan, mutta muistan, kuinka kunnioittavasti ja rakastavasti työkaverit puhuivat hänestä.

Alm-Siira kertoi samassa haastattelussa myös erikoisen tarinan nuoruudestaan, kuinka vakoili päätoimittajaa. Voit lukea lisää tästä.

Kuuntele Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmaa Iskelmältä sunnuntaisin kello 13-16. Löydät kaikki jaksot myös RadioPlay-palvelusta.

Lue myös: Kirsi Alm-Siira paljastaa hauskan tarinan vuosien takaa - 'Vaklasin päätoimittajaa'

Lue myös: MTV: Kirsi Alm-Siira työuupumuksestaan - "Leposykkeeni nousi lähelle sataa"

Kilpailut

Uusimmat