Kuva: AOP

Sanna Marin Voguen haastattelussa, avautuu paineistaan nuorena naispääministerinä: "Se on ansa!"

31.03.2020 16:23 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Britannian Vogue on haastatellut Sanna Marinia, ja nainen puhuu muun muassa kohtaamastaan seksismistä.

Ison-Britannian Vogue on tehnyt haastattelun pääministeri Sanna Marinista, 34. Pitkässä haastattelussa Marin kertoo muun muassa perhe- ja työelämän tasapainottamisesta sekä paineistaan nuorena naispuolisena pääministerinä.

Voguen haastattelussa tehdään selväksi, että Marin on maailman nuorin naispuolinen pääministeri ja tästä syystä toivon ja edistyksen symboli monelle. Voguen kyseisen numeron kannessa komeilee poptähti Rihanna, ja hänen kuvansa vieressä lukee Marinista otsikko ”tapaa maailman nuorin naispuolinen pääministeri”. Jutussa kerrotaan, että Marinin hallitus on vasemmistolainen ja nuorten naisten johtama - asia, joka jo aiemmin herätti paljon huomiota kansainvälisesti.

Nainen kertoo, että hänen päälleen kasatut odotukset ja edistyksen symbolina toimiminen saattaa muodostua taakaksi.

- Se on ansa! Jos epäonnistun - koska politiikassa asiat eivät aina mene kuten haluaisi - en halua, että se tulkitaan niin, että "totta kai hän epäonnistui, koska hän on nuori nainen", Marin sanoo.

Sanna Marin kertoo joutuneensa kohtaamaan paljon seksismiä.

- Jokaisessa toimessa, jossa olen koskaan ollut, sukupuoltani on pidetty lähtökohtana - sitä, että olen nuori nainen. Toivottavasti jonain päivänä se ei enää ole mikään juttu ja että sitä kysymystä ei enää kysytä. Haluan vain tehdä parhaani. En ole sen parempi tai huonompi kuin keski-ikäinen mies, Marin kertoo Voguelle.

Artikkelissa kerrotaan, että koronapandemian myötä myös Sanna Marinin ja hänen puolisonsa kolmevuotias Emma-tytär siirtyy pian päiväkodista kotiin hoitoon. Voguessa kuvaillaan, miten Marinin kasvot kirkastuvat, kun hän alkaa puhua tyttärestään.

- Hän ei ymmärrä tästä mitään. Kerran hän katsoi lehteä, jossa oli kuva minusta, ja hän sanoi: ”Tyhmä lehti! Ei äiti”, Marin kertoo.

Lehdessä nähtävät kuvat Marinista on ottanut maailmankuulu valokuvaaja Anton Corbijn, joka on muun muassa yhtyeiden U2 ja Depeche Mode luottokuvaaja. Jos British Voguen Instagram-päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Sanna Marinin koronapuheesta tehtiin biisi, netti ihastui: "Välitön klassikko"

Lähde: British Vogue

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat