Kuva: Emmi Moilanen

Darude teki erikoisen sairaalakeikan korona-aikana - tempauksella tärkeä sanoma

24.04.2020 18:00 - Henna Koste

Parvekedarudet ovat jo ilmiö. Artisti itse otti osaa mukaa tärkeään tempaukseen. Miten se onnistui turvallisesti sairaalassa?

Karanteeni on tuonut mukanaan myös piristäviä ilmiöitä. Viikottaiseksi ilmiöksi on noussut Parvekedarudet, jotka saivat alkunsa 20. maaliskuuta. Siitä lähtien ympäri Suomea on kokoonnuttu parvekkeille joka perjantai kello 18 soittamaan Daruden Sandstrorm-hittiä. Idean äiti on helsinkiläinen Orvokki Hyytinen. Myös Darude itse on osallistunut perjantaisiin Parvekedarudeihin kotistudioltaan. Facebookissa on oma Parvekedarude-ryhmä.

Tällä viikolla HUSin Naistenklinikan kätilöt ja muu henkilökunta ottivat osaa Parvekedarudet-tempaukseen, joka järjestettiin keskiviikkona 22. huhtikuuta Naistenklinikan sisäpihalla turvavälit huomioiden. Myös Darude osallistui kätilöiden organisoimaan flashmobiin, jonka tarkoituksena oli tuoda hyvää mieltä ja piristystä sekä kätilöiden että synnyttäjien arkeen koronavirusepidemian aikana, jolloin synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäoloa synnytyssairaalassa on jouduttu rajaamaan.

Artisti halusi isänä antaa tukensa tuleville isille. Hänen kulkunsa katolle hoidettiin huoltohissillä suoraan kellarista ilman, että hän kävi sairaalan sisätiloissa. Daruden vierailu sairaalassa kesti alle 15 minuuttia. Tilaisuus järjestettiin muutenkin turvanäkökulmat huomioiden sisäpihalla, jotta osallistujien määrää saatiin rajoitettua ja turvaväleistä pidettyä huolta.

”Maailman mediassa on ollut paljon kuvia siitä, kuinka ihmiset hurraavat ja kannustavat sairaalan työntekijöitä. Me halusimme tehdä tämä toisin päin ja hurrata ja kannustaa synnyttäjiä. Me ymmärränne myös, että emme voi korvata läheistä, rakasta ihmistä, mutta haluamme tarjota parhaan mahdollisen tuen tämän rakkaan puuttuessa.Tällä tempauksella oli kaksi suurta päämäärää. Ensimmäinen ja tärkein viesti oli tarkoitettu kaikille talossamme asioiville asiakkaille ja synnyttäjille sekä heidän tukihenkilöilleen. Viestimme heille on, että heidän hyvinvointinsa, hyvä hoitonsa, kohtaamisen onnistuminen ja tyytyväisyytensä on meidän työmme suola ja sokeri. Tätä työtä ei jaksaisi tehdä ilman näitä ed.mainittuja asioita. Me halusimme kunnioittaa niitä perheitä, jotka tämän haasteellisen tilanteen myötä joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja ja luopumaan asioista. Toinen tavoite oli hetkeksi saada hyvä mieli, kevennys ja luottamus tulevaan myös meille työntekijöille. Aika on ollut raskas, jopa hyvinkin raskas meillekin. Mekin olemme vain ihmisiä ja tarvitsemme tukea, yhteishengen kohotusta ja iloa, jotta jaksamme. Tämä tarve ei vähennä sitä tietoisuutta, että synnytäjät, asiakkaat ja potilaat ovat meidän työmme prioriteetti numero yksi”, kertoo kätilöitä edustava Mia-Maria Länsivuori tiedotteessa.

Darude on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä artisteista, joka tunnetaan ennen kaikkea kestohitistään Sandstorm. Darude edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa Tel Avivissa, Israelissa yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa.

Lue myös: Darude perheensä kauhunhetkistä somessa: "Onneksi tällä tarinalla oli onnellinen loppu"

Kilpailut

Uusimmat