Kuva: Senja Rapila

Lauri Tähkä on menettänyt hermonsa korona-aikaan: "'Jatkuva rauhallisuus rupeaa v**uttamaan"

04.06.2020 17:45 - Iiro Myllymäki

Suosikkimuusikko kaipaa elämäänsä särmiä ja vapautta, jotka korona on pitkälti vienyt.

Suosikkiartisti Lauri Tähkän, 46, kesäsuunnitelmat menivät koronan myötä täysin uusiksi. Miehen Toreilta Töölöön -kiertue siirtyy vuodella eteenpäin, ja nyt keikkakalenterissa on vain livestriimikeikka vähän yli viikon päästä, lauantaina 13. kesäkuuta.

Tähkä kertoo korona-ajan tunnelmistaan Iskelmän Iltapäivän Satu Kotosen haastattelussa. Miehen on pitänyt hyväksyä se, että hänelle kesänviettoon olennaisena osana kuuluva keikkailu ja sen myötä yleisöltä saatava energiavyöry jäävät puuttumaan. Myös ulkomaille matkustaminen ja tällä tavalla biiseihin inspiraation hakeminen on ollut Tähkälle tärkeää. Mies myöntää, että välillä korona-arki on ruvennut korpeamaan.

- Kun nyhjää himassa liian pitkään, elämästä tulee pullantuoksuista ja sitten se rupeaa ärsyttämään. Särmiä pitää olla. Vapaus on siinä se tärkein. Kun on levoton sielu, niin kyllähän se, että koko ajan on rauhallista, rupeaa v*tuttamaan. Pitää olla vähän actionia elämässä, Tähkä sanoo.

Siitä Lauri Tähkä on iloinen, että liikunta on tullut hänelle nyt entistäkin enemmän osaksi arkea. Mieheen voi törmätä Turussa Ruissalon lenkkeilymaastoissa. Tähkä on löytänyt juoksemisen ilon pitkästä aikaa ja on saattanut urheilla koronan aikana jopa kaksi kertaa päivässä.

- Johonkin pitää se sisäinen tulivuori purkaa, Tähkä kommentoi.

Ensimmäinen kesäloma 20 vuoteen

Erikoinen aika on pakottanut kuitenkin myös pysähtymään omien ajatusten ääreen.

- Olen joutunut käymään tai saanut käydä menneitä vuosia läpi, ja se on ollut aika tervehdyttävää ja eheyttävää. Olen tehnyt myös aika paljon musiikkia.

Koronarajoituksia on nyt alettu purkaa, mikä piristää Lauri Tähkän mieltä. Vaikka hänellä ei itsellään ole hinkua mennä baareihin, häntä virkistää nähdä ihmisiä liikkeellä pitkästä aikaa. Nyt miehen mieltä virkistää myös tuleva Lauri Tähkä Telakalla -striimikeikka, ja tämä on tarjonnut tarvittavaa jännitystä miehen elämään.

- On tärkeää tässä ajassa, että on jotakin päämääriä, ettei ole ihan velliä pussissa koko ajan. Mutta onhan tämä ensimmäinen kesä 20 vuoteen, ettei ole hommia. Ennen jos en ole ollut keikoilla, olen tehnyt albumia. Nyt on ensimmäinen kesäloma pitkästä aikaa, Tähkä kertoo.

Lue myös: Lauri Tähkän Toreilta Töölöön -kiertueen konsertit siirtyvät ensi vuoteen: 'Olen pahoillani'

Lue myös: Lauri Tähkältä ainutlaatuinen livestream-keikka: 'Tämä vastaa molemminpuoliseen ikävään'

Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat