Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Tosielämään pohjautuva draamakomedia, jonka kohde lopulta vihasi elokuvaa

27.06.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

Patch Adams kertoo samannimisestä lääkäristä, joka ei ollut lainkaan tyytyväinen siihen, millainen kuva hänestä elokuvasta välittyy.

Robin Williams tähdittää tosielämään pohjautuvaa draamakomediaa Patch Adams. Vuonna 1998 ilmestynyt elokuva kertoo lääkäri Patch Adamsista, joka pyrkii parantamaan ihmisiä huumorin ja hyvän mielen avulla. Adams tuli tunnetuksi siitä, että hän käytti pellenenää hoitaessaan potilaitaan, jotta sairauden huolet edes hetkeksi helpottaisivat.

Elokuva sai varsin tympeän vastaanoton paitsi kriitikoilta, myös elokuvan kohteelta itseltään. Patch Adams on Newsweekin mukaan todennut legendaariselle elokuvakriitikolle Robert Ebertille vihaavansa elokuvaa. Adams on kertonut suostuneensa elokuvan tekemiseen vain, jotta elokuvasta saadut tuotot ohjattaisiin hänen perustamalleen terveydenhoitoalan järjestölle. Adamsin mukaan näin luvattiin, mutta lopulta lupaus rikottiin.

Patch Adams on kertonut Renaissance Magazine -julkaisulle, että hänen mielestään elokuvasta välittyy väärä kuva hänestä.

- Elokuvan jälkeen minusta ja työstämme ei kirjoitettu yhtään positiivista artikkelia. Kaikki keskittyivät vain typeriin ja merkityksettömiin asioihin. Se sai lapseni itkemään. He eivät tunnistaneet minua niistä jutuista, joita he lukivat. Tiesin, että elokuva tekisi tämän. Minusta tulisi ”se hassu lääkäri”. Se on hyvin pinnallinen kuvaus siitä, kuka olen, Adams sanoi.

Patch Adams -elokuva ei ollut myöskään kriitikoiden mieleen. Arvosteluja yhteen kokoavalla Rottem Tomatoes -sivustolla on laskettu, että vain 22 prosenttia arvosteluista on ollut myönteisiä. Elokuvaa on kuvailtu ylisentimentaaliseksi ja liian ilmeiseksi. Elokuva kuitenkin pärjäsi aikanaan mukavasti lippuluukuilla ja on tuottanut lipputuloina noin 179 miljoonaa euroa.

Patch Adams
TV5
18.45

Lue myös: Will Smith kunnioitti menehtynyttä näyttelijää upealla kuvalla: "Jätit suuret kengät täytettäviksi"

Lue myös: Tappajahain tuotanto oli täyttä tuskaa - näyttelijä oli niin kännissä, että kuvaukset siirtyivät

Lähteet: Newsweek, Rotten Tomatoes, Box Office Mojo

Kilpailut

Uusimmat