Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Huippuarviot saanut sotaleffa - nappasi peräti 6 Oscar-ehdokkuutta

28.06.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

Hacksaw Ridge - aseeton sotilas perustuu tositapahtumiin.

Hacksaw Ridge - aseeton sotilas on vuonna 2016 ilmestynyt sotadraama. Mel Gibsonin ohjaama elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo aseistakieltäytyjä Desmond Dossista, joka värväytyy armeijaan lääkintämieheksi ja joutuu keskelle toisen maailmansodan raakaa näyttämöä. Desmond Dossista tuli ensimmäinen aseistakieltäytyjä, joka sai Yhdysvaltain korkeimman sotilasmitalin Medal of Honorin.

Elokuvassa Dossia esittää Andrew Garfield, joka tunnetaan myös muun muassa Spider-Manin esittämisestä kahdessa elokuvassa ja roolistaan The Social Network -elokuvassa. Mies sai Hacksaw Ridge -pääroolistaan Oscar-ehdokkuuden, ja elokuva sai tämän lisäksi viisi muutakin ehdokkuutta. Parhaan elokuvan kategoriassa voiton vei kuitenkin Moonlight, ja Hacksaw Ridge palkittiin parhaan äänimiksauksen ja editoinnin Oscar-pysteillä.

Palkintoehdokkuuksien lisäksi elokuva sai tunnustusta myös elokuvakriitikoilta. Sitä kiiteltiin muun muassa liikuttavaksi, ja ylistystä keräsivät eritoten Mel Gibsonin ohjaus ja Andrew Garfieldin roolisuoritus.

Voit katsoa elokuvan trailerin alta tai tästä linkistä.

Hacksaw Ridge - aseeton sotilas
Nelonen
21.00

Lue myös: Mel Gibson ollut 10 vuotta raittiina - "Joka vuosi täytyy lukea siitä, että on ollut kännissä"

Lähde: Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat