Kuva: AOP

Roope Salminen huomasi ikävän twiitin Jope Ruonansuusta ja kiivastui: "Mikä v*ttu siinä on...?"

20.07.2020 14:45 - Iiro Myllymäki

Roope Salminen ei voi käsittää, miksi Jope Ruonansuun taiteilijuutta vähätellään.

Näyttelijä-muusikko Roope Salminen, 30, on avautunut kipakasti siitä, miten vähättelevästi jotkut hänen mielestään suhtautuvat edesmenneeseen Jope Ruonansuuhun. Viikonloppuna uutisoitiin rakastetun Ruonansuun kuolemasta, ja monessa uutisessa miestä tituleerattiin taiteilijaksi. Roope Salminen törmäsi Twitterissä kirjoitukseen, jossa tämä titteli asetettiin kyseenalaiseksi.

”Jope Ruonansuu oli suurenmoinen lahjakkuus ja monelle rakas, mutta että taiteilija”, twiitissä kirjoitettiin.

Roope Salminen jakoi twiitin Instagramin tarinoissaan, mutta sensuroi näkyvistä twiitin lähettäjän. Mies kirjoittaa olevansa täysin eri mieltä twiitin väitteen kanssa.

”Jope Ruonansuu esiintyi ammatikseen neljällä eri vuosikymmenellä. Jope Ruonansuu levytti satoja itse kirjoittamiaan kappaleita parodiamusiikista perinteiseen iskelmään. Jope Ruonansuu sekä lauloi että soitti kuutta instrumenttia rummuista saksofoniin”, Salminen kirjoittaa.

Roope Salminen muistuttaa myös Ruonansuun saavuttamasta menestyksestä, kuten 15 kultalevystä ja kahdeksasta platinalevystä. Hänen mielestään Jope Ruonansuuta voi kiistatta kutsua taiteilijaksi.

Jope Ruonansuu menestyi muun muassa muusikkona. (kuva: AOP)

”Ajatus siitä, että Jope Ruonansuu ei olisi taiteilija on täysin absurdi. Ajatus siitä, että joku, jolla on ihan oikea alusta päättää twiitata Jope Ruonansuun kuoleman jälkeen tuollaista typerää paskaa on vielä absurdimpi”, Salminen kirjoittaa.

Roope Salminen kirjoittaa, että kyseisen twiitin julkaissut henkilö kuuluu ”kulttuurieliittiin” ja twiitti heijastelee hänen mielestään yleisempääkin ilmiötä, jossa kyseisenlainen eliitti pitää kansan suosiossa olevaa taidetta vähempiarvoisena. Salmisen mielestä kyse saattaa olla myös siitä, että ihmiset hyvälle tuulelle saavaa taidetta ei arvosteta samassa määrin kuin vakavaa taidetta.

”Mikä v*ttu siinä on, että niitä, jotka saavat ihmiset rentoutumaan ja unohtamaan alati lähestyvän kuolemansa hetkeksi pidetään ’piireissä’ täysinä vitseinä? Mikä v*ttu siinä on, että joidenkin mielestä ollakseen taidetta asian täytyy sattua tai itkettää?” Roope Salminen ihmettelee.

Roope Salminen itse on kunnostautunut komedian saralla. Hänen tunnetuimpiin tv-töihinsä kuuluu sketsikomediasarja Putouksen juontaminen, ja hänellä on monen vuoden kokemus viihteellisen improvisaatioteatterin tekemisestä muun muassa improvisaatioryhmä Kolinan riveissä.

Salminen kirjoittaa tavanneensa Jope Ruonansuun henkilökohtaisesti.

”Jope Ruonansuu oli upea taiteilija ja sen verran mitä häntä ehdin Heinolassa tapaamaan, myös kannustava, antelias ja muista kiinnostunut ihminen”, Salminen kirjoittaa.

Lue myös: Yle: Jope Ruonansuu on kuollut 56-vuotiaana

Lue myös: Roope Salminen jakoi kuvan Luokkakokous 3 -kuvauksista - kuittailee Aku Hirviniemelle

Kilpailut

Uusimmat