Kuva: Unsplash

Samaa sukupuolta oleva pari suuteli suositussa nuortenohjelmassa - BBC vastaa valitusryöppyyn

03.08.2020 16:45 - Roy Kokkonen

BBC kertoo saaneensa valituksia, kun kaksi samaa sukupuolta olevaa roolihahmoa suutelivat suositussa nuortenohjelmassa. Yhtiö puolustaa päätöstään näyttää kohtaus.

Kanadan yleisradioyhtiön CBBC:n nuortenohjelma The Next Step aiheutti Isossa-Britanniassa kohun, kun kaksi ohjelmassa olevaa naishahmoa suutelivat.

Kyseessä on lapsille ja nuorille suunnattu, tosi-tv-tyyliin kuvattu draamasarja, jossa seurataan ontariolaisen tanssikoulun oppilaiden elämää.

Vaikka fanit ja kriitikot pitivät kohtausta loistavana, ohjelmaa Isossa-Britanniassa näyttävä BBC on saanut myös runsaasti negatiivista palautetta. Julkaisemassaan tiedotteessa yhtiö puolustaa päätöstään esittää kohtaus.

- Päätös ottaa tämä hetki mukaan osaksi sarjan läpi jatkuvaa juonta, jossa seurataan kahden hahmon välistä romanttista suhdetta, oli harkittu tarkkaan, tiedotteessa kerrotaan.

BBC:n mukaan kohtaus on tehty, jotta sarjassa nähtäisiin myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten elämää. Yhtiön mukaan kohtaus ei ollut sopimaton, kun ottaa huomioon sarjan keskivertoyleisön.

- CBBC esittää säännöllisesti heteroseksuaalisten nuorten käymistä treffeillä, rakastumista sekä suutelemista, ja se on tärkeä tapa näyttäää lapsille miltä kunnioittavat, ystävälliset ja rakastavat suhteet näyttävät.

Voit katsoa kohtauksen alta tai täältä:

Lue myös: Homohahmo yritettiin sensuroida - Netflix perui turkkilaissarjansa tuotannon kokonaan

Lue myös: High School Musicalissa oli homohahmo, ohjaaja paljastaa: 'Disney ei ollut valmis avoimuudelle'

Lue myös: Onko Paavo Pesusieni homoseksuaali? Lastenkanavan twiitti hämmentää

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat