Kuva: AOP

Onko Paavo Pesusieni homoseksuaali? Lastenkanavan twiitti hämmentää

15.06.2020 17:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Monitulkintainen twiitti on nostattanut monenlaisia reaktioita.

Lastenohjelmia esittävä tv-kanava Nickelodeon juhlistaa sosiaalisessa mediassaan meneillään olevaa Pride-kuukautta. Nickelodeon on ladannut Twitter-tililleen kuvat kolmesta sarjansa hahmosta seuraavilla saatesanoilla:

”Juhlimme Pridea HLBTQ+-yhteisön ja heidän liittolaistensa kanssa tässä kuussa ja joka kuukausi”, twiitissä kirjoitetaan. Mukaan on liitetty kuvat Paavo Pesusienestä, Henry Danger -sarjassa näyttelevästä Michael Dwayne Cohenista ja The Legend of Korra -sarjan Korrasta. Näet twiitin alta tai tämän linkin takaa.

Monet ovat panneet merkille, että Korra on tv-sarjassaan biseksuaali ja Michael Dwayne Cohen puolestaan on transsukupuolinen näyttelijä. Koska Paavo Pesusieni on liitetty tähän joukkoon twiitissä ja hahmolle on annettu sateenkaarisolmio, monet ovat ymmärrettävästi lähteneet spekuloimaan hahmon seksuaalisella suuntautumisella.

Nickelodeonin twiitin voi tulkita monella tavalla, sillä siinä puhutaan sekä sateenkaariväestä että heidän liittolaisistaan. Aiemmin Paavo Pesusieni -sarjan luoja Stephen Hillenburg on sanonut kokevansa hahmon olevan aseksuaali. Myös aseksuaalisuuden voi nähdä kuuluvan HLBTQ+-kattokäsitteen alle.

Sosiaalisessa mediassa monet ovat tulkinneet Paavo Pesusienen tulleen nyt kaapista ulos. Monet ovat jakaneet sarjasta kuvakaappauksia, jotka heidän mielestään todistavat hahmon homouden.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Näiden kommentoijien vastapuolena ovat puolestaan he, joiden mielestä on hölmöä seksualisoida lastenanimaation hahmoa laisinkaan.

Lue myös: Hämmentääkö HLBTIQ+ ja muu sateenkaarisanasto? Seta kertoo, miksi oikeilla termeillä on väliä

Lue myös: Pixar-animaatiossa ensimmäistä kertaa homoseksuaali päähahmo - Twitter ihastui

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat