Kuva: AOP

Kylie Jennerin tahditon Instagram-kuvateksti tyrmistytti ihmiset - paljastui väärennökseksi

18.08.2020 13:15 - Iiro Myllymäki

Kylie Jenner on joutunut puolustautumaan huijauksen takia.

Sosiaalisen median seuratuimpiin henkilöihin kuuluva Kylie Jenner, 23, on joutunut ilkeän Instagram-väärennöksen kohteeksi. Naisen väitetään kirjoittaneen tuoreeseen päivitykseensä kyseenalaisen kuvatekstin, ja nainen on joutunut oikomaan ihmisten käsityksiä Instagram-tarinoidensa puolella.

Sosiaalisessa mediassa lähti leviämään kuvakaappaus Kylie Jennerin Instagram-päivityksestä, johon oli muokattu väärä kuvateksti. Siinä missä alkuperäisessä päivityksessä lukee kuvatekstinä ”brown eyed girl” (suomeksi ruskeasilmäinen tyttö), väärennetyssä tekstissä lukee ”brown skinned girl” (suomeksi tummaihoinen tyttö). Kylie Jenner on jakanut Instagram-tarinoissaan rinnakkain väärennetyn ja aidon päivityksen ja selventänyt asiaa.

”Tässä on se feikkiversio, jota kaikki uskoivat aidoksi. Näin netissä, että joku photoshoppasi tähän kuvaani toisen kuvatekstin. En ole koskaan sanonut noin”, Jenner kirjoittaa.

Väärennetty teksti vaikuttaa olevan viittaus Beyoncén kappaleeseen Brown Skin Girl, jossa vierailevat laulajan tytär Blue Ivy, Saint Jhn ja Wizkid. Kappale julkaistiin viime vuonna Leijonakuningas-elokuvan oheismusiikkialbumilla The Gift ja se kuullaan myös Beyoncén hiljattain ilmestyneessä Black Is King -elokuvassa.

Kylie Jenner ja muut Kardashian-Jenner-klaanin jäsenet ovat monesti kohdanneet syytöksiä kulttuurisesta omimisesta ja mustien kulttuurista lainaamisesta. Tämä huomioon ottaen ei ehkä ole yllätys, että monet ovat menneet halpaan tuoreen kuvatekstiväärennöksen suhteen. Jennerin kuvan kommenteissa monet vaikuttavat uskovan väärennettyä tekstiä kuvan todelliseksi alkuperäiseksi tekstiksi.

”Vaihda toki kuvatekstisi takaisin”, kommentoi yksi.

Tässä vaiheessa vain poistaisin koko päivityksen”, kirjoittaa toinen.

”Tämä draama olisi voitu välttää, jos olisit kirjoittanut kuvatekstiin vain ’ruskettunut tyttö’”, on yksi kirjoittanut.

Kylie Jennerin päivityksen pääset katsomaan alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Kendall Jennerin hiustyyli herätti raivoa somessa - "Toivon, että hänen hiuksensa tippuvat pois"

Lue myös: Kylie Jenner esitteli ökylaukkujaan - yhteisarvo kymmeniä tuhansia euroja

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat