Kuva: Shutterstock

Brittien Sohvaperunoissa esitetyt koronakommentit nostattivat paheksunnan

17.09.2020 12:15 - Iiro Myllymäki

Erään perheen kommentteja on kutsuttu itsekkäiksi.

Suosittu Sohvaperunat-ohjelma perustuu alun perin Isosta-Britanniasta lähtöisin olevaan formaattiin. Briteissä Gogglebox-nimellä esitettävä sarja jatkuu edelleen, ja nyt yksi sarjassa nähtävistä perheistä on noussut otsikoihin viime jakson kommenttien vuoksi.

Ohjelmassa Michaelin perhe, johon kuuluvat vanhemmat Andrew ja Carolyne sekä heidän aikuiset lapsensa Louis ja Alex, nähtiin katsomassa BBC:n uutislähetystä. Tämä herätti perheen keskustelemaan koronaviruksesta ja sitä vastaan asetetuista rajoitteista.

Michaelin perhettä (kuva: AOP)

Louis ihmetteli, että aiemmin ihmisiä kehotettiin tukemaan ravintoloita menemällä syömään alennushintaista ruokaa, mutta nyt nuoria ihmisiä syyllistetään viruksen leviämisestä. Louis viittasi kommentillaan Eat Out to Help Out -kampanjaan, johon osallistuneissa ravintoloissa annettiin 50 prosentin alennukset ruoasta ja alkoholittomista juomista tiettyinä viikonpäivinä elokuun ajan.

Sisko Alex kommentoi aihetta lisää.

- Jos on pieni joukko ihmisiä, jotka ovat hengenvaarassa, heidän pitäisi pysyä eristäytyneinä eikä ison joukon nuoria ihmisiä. Sen pitäisi olla heidän valintansa. Jos he ovat tietoisia riskeistä ja tilastoista, sen pitäisi olla heidän valintansa, ovatko he eristyksissä vai eivät. On naurettavaa, että kaikkien elämät on pistetty tauolle, Alex sanoi.

Perheen kommentteja on kritisoitu sosiaalisessa mediassa. Alexin esittämää kantaa on kutsuttu itsekkääksi ja ymmärtämättömäksi. The Sun kirjoittaa, että Britannian televisio-ohjelmia valvova viranomainen Ofcom on saanut valituksia Goggleboxin viime jakson sisällöstä. Ofcomin mukaan katsojat ovat valittaneet ”loukkaavista” kommenteista, jotka ovat kohdistuneet vanhuksiin ja haavoittuvaisessa asemassa oleviin ihmisiin. Metro-julkaisu tarkentaa, että Goggleboxin kyseisestä jaksosta tehtiin kaikkiaan 16 valitusta, joista yhdeksän liittyi Michaelin perheen koronakommentteihin.

Lue myös: Brittirokkari kieltäytyy kasvomaskin käytöstä: "Meiltä on otettu jo liikaa vapauksia"

Lue myös: Suurin pudottaja -tähti sai koronan, kun "laski suojauksensa alas tunniksi" - varoittaa nyt muita

Lähteet: The Sun, Metro, Gov.uk

Kilpailut

Uusimmat