Kuva: YouTube

Kuolemakohtaus jätettiin pois Yön ritarin paluu -elokuvasta - syynä liika väkivaltaisuus

22.09.2020 19:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elokuva julkaistiin vuonna 2012.

Supersankarielokuva Yön ritarin paluu on kolmas ja viimeinen osa ohjaaja Christopher Nolain vuonna 2005 aloittamasta Batman-trilogiasta. Se julkaistiin vuonna 2012.

Varakomissaari Peter Foleyta esittäneen Matthew Modinen mukaan elokuvassa oli alun perin hänen hahmonsa kuolemakohtaus, joka kuitenkin leikattiin pois lopullisesta elokuvasta liiallisen väkivallan takia. 

Tapahtumia edeltää elokuvassa kohtaus, jossa Bane eli Turmio kuolee ja Batmania puukotetaan. Tämän jälkeen Talia saa käyttöönsä auton, jonka perään Modinen hahmo lähtee. 

- Hän ajaa pois, minä yritän ampua häntä kohti. Jään kuitenkin auton alle. Itse onnettomuutta ei näytetä, vain se, kuinka jään maahan makaamaan, hän selittää Cinema Blend Reel Blend -podcastissa.

Kuolemakohtaus kuitenkin kuvattiin. Lopputulos vain ei ollut toivotunlainen. 

- Stunt-mieheni sai osuman autosta. Heillä oli kyllä köysiä, joilla heidän oli tarkoitus nostaa hänet ylös ennen osumaa, mutta hän pompahti ylös ja tippui noin 4,5, metrin matkan alas ja tömähti mukulakivikadulle New Yorkin pörssin eteen. Se oli sairasta.

Kohtaus oli niin synkkä, että jopa itse Nolan säikähti toden teolla.

- Muistan katsahtaneeni Nolaniin päin ja hän oli aivan valkoinen. 

Lopulta Nolan päätti jättää koko kohtauksen pois elokuvasta liiallisen väkivaltaisuuden vuoksi. Nolanin mukaan se olisi todennäköisesti saanut NC-17-luokituksen ja olisi näin vain aikuisille suunnattu. 

Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.  

Lue myös: Koronakaranteeni ohi - The Batman elokuvan kuvaukset jatkuvat

Lue myös: Robert Pattinsonin tähdittämän Batman-elokuvan traileri julki - saa aikaan kylmiä väreitä

Lähde: NME

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat