Kuva: AOP

Tom Hanks maksoi Oscar-palkitun elokuvan ikonisen kohtauksen omasta pussistaan: "Se ei ollut halpa"

27.09.2020 12:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Näyttelijä Tom Hanks ja ohjaaja Robert Zemeckis joutuivat tuotantoyhtiön nikottelun vuoksi maksumiehiksi joidenkin kohtausten kohdalla.

Näyttelijä Tom Hanks, 64, esitti nimikkoroolia peräti kuusi Oscar-palkintoa kahmineessa Forrest Gump -elokuvassa. Vuonna 1994 julkaistu elokuva kärsi kuvausten aikana rahoitusvaikeuksista, joten Hanks ja elokuvan ohjaaja Robert Zemeckis maksoivat osan kohtauksista itse, selviää In Depth With Graham Bensinger -podcastin haastattelussa.

Osa kohtauksista oli tuotantoyhtiö Paramountin mukaan liian kalliita. Yksi niistä on ikoninen juoksukohtaus, jossa Forrest lähtee juoksemaan Yhdysvaltojen poikki.

Hanks muisteli tilannetta, jolloin hän ja Zemecis päätyivät kaivamaan kuvettaan.

- Hän sanoi minulle, tämä maksaa x:n verran dollareita. Ja se ei ollut halpa. Vastasin kuitenkin OK, Hanks kertoo.

Forrest Gump oli valtava menestys. (kuva: AOP)

Riskinotto kannatti

Kaksikko sopi tuotantoyhtiön kanssa hieman suuremmista korvauksista elokuvan tuotoista rahoitusta vastaan. Ja niin myös tapahtui.

Vastaava tilanne kävi erään toisen kohtauksen kohdalla. Tuotantoyhtiö ei halunnut maksaa huonon sään takia tarvittua korkeampaa vakuutusmaksua. Hanks ja Zemeckis päätyivät jälleen maksumiehiksi.

Se kuitenkin kannatti, sillä Forrest Gumpista tuli valtava menestys. Se oli ehdolla 13 eri kategoriassa Oscar-gaalassa, joista elokuva palkittiin kuudessa. Maailmanlaajuisesti se on tuottanut yli miljardi dollaria.

Myös näyttelijä itse hyötyi uhkapelistään. The Hollywood Reporterin mukaan Hanksin tilipussi kasvoi peräti 65 miljoonalla dollarilla, eli noin 55 miljoonalla eurolla elokuvan myötä.

Lue myös: Forrest Gumpin luoja, Winston Groom on kuollut

Lue myös: Tom Hardy sai kolmannen lapsen - aikoo nimetä pojan suosikkielokuvan päätähden mukaan

Lähde: Yahoo Entertainment, The Hollywood Reporter

Uusimmat