Kuva: Emmi Moilanen

Jesse Kaikuranta ei käytä maskia julkisessa liikenteessä: 'Ei johdu välinpitämättömyydestä'

06.10.2020 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kaikurannan Instagram-päivitys sisältää tärkeän muistutuksen kaikille.

Koronavirus leviää edelleen sekä Suomessa että ulkomailla. Jo pidemmän aikaa Suomessakin on tämän vuoksi ollut maskisuositus koskien julkista liikennettä. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön ja siksi niitä suositellaan käytettäväksi paikoissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista. 

Jesse Kaikuranta, 38, julkaisi omalla Instagram-tilillään kuvan, jossa hän istuu junassa ilman kasvomaskia. Kirjoituksessa hän kertoo, että hänelle kasvomaskin käyttäminen ei ole terveydellisistä syistä johtuen mahdollista. 

Kaikuranta toivookin, että ihmiset ymmärtäisivät myös sen, että aina maskittomuus ei kerro siitä, että ihminen olisi välinpitämätön. 

"Maskista asiaa. Olen astmaatikko ja tähän mennessä kaikki kokeilemani maskit laukaisevat astmakohtauksen. Työni puolesta joudun matkustamaan paljon ja olenkin matkustaessani valinnut allergiahytin oman ja kanssamatkustajien turvallisuuden vuoksi niin kauan kunnes löydän maskin, joka ei saa henkeäni salpaantumaan.

Maskittomuus ei siis aina johdu välinpitämättömyydestä," Kaikuranta toteaa.

Julkaisun kommentteineen pääset katsomaan alta. Jos se ei näy, löydät sen myös täältä

Myös Allergia- iho- ja astmaliitto on muistuttanut siitä, ettei maskin käyttö sovi kaikille.  Asiantuntija Anne Vuorenmaa Allergia-, iho- ja astmaliitosta kertoo, että astmaa sairastavat saattavat kokea suojaimen aiheuttaman hengitysvastuksen niin suureksi, että he eivät pysty käyttämään suojainta.

Kukaan muukaan tuskin kokee suojaimen käyttöä erityisen miellyttäväksi, mutta astmaatikoille se voi olla mukavuushaitan lisäksi terveysriski.

Lue myös: Jesse Kaikuranta hävisi julkisuudesta kolme vuotta sitten - mietti monesti, ettei enää palaisi

Lue myös: Jesse Kaikuranta tupakoi yli 20 vuotta - lopettamisen ansiosta "olo parempi kuin koskaan"

Lähde: Allergia- iho- ja astmaliitto

Kilpailut

Uusimmat