Kuva: Senja Rapila

Voisiko Juha Tapio osallistua Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan? Ajankohta on ainakin mietitty

02.11.2020 16:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Juha Tapiolla on takanaan raskas vuosi.

Muusikko Juha Tapio, 46, oli mukana eilen sunnuntaina Tanssii Tähtien Kanssa -suosikkiohjelmassa, kun ohjelma teki yhteistyötä Roosa nauha -kampanjan kanssa. Tapio kertoi Iskelmän juontajalle Satu Kotoselle, että voisi itsekin harkita ohjelmaan osallistumista.

- Virallisesti ei ole kertaakaan pyydetty vielä mukaan. Mutta joka kerta kun olen käynyt täällä, niin annetaan ymmärtää, että se olisi mahdollista, ja paria sovitellaan, Tapio nauraa ja jatkaa:

- Kaikkeahan sitä voi harkita. Se on ollut ihan hyvä, että ei ole tullut kutsua, nimittäin aika ei olisi vielä riittänyt. Tähän pitäisi sitoutua kokonaan ja haluan tehdä asiat kunnolla.

Ajankohta osallistumiselle on jo kuitenkin pyörinyt mielessä.

- Sanoin äsken, että sinä vuonna kun täytän 50, ja jos minä ja formaatti olemme yhä voimissamme, niin voisin harkita tosissani!

Juha Tapio on suunnitellut tämän vuoden Roosa nauhan. Mies kertoo, että on saanut huiman määrän palautetta.

- Aivan mielettömän koskettavia viestejä olen saanut ihmisiltä asian tiimoilta. Syöpä koskettaa laajasti niin monia. Tämä vuosi on muutenkin niin älyttömän sekava, ja tuntuu siltä, että nyt on juuri oikea hetki olla mukana näin tärkeässä asiassa.

(kuva: Simelius & Simelius)

Viime ajat ovat olleet Tapiolle hyvin rankkoja, sillä hänen äitinsä menehtyi kesällä.

- En tietenkään osannut vielä vuosi sitten nähdä, mitä tämä vuosi pitää sisällään, ja niinhän elämä meneekin. Äidinkin sairaus opetti sitä, että kuinka tärkeää on saada tukea ja apua kaikille. Vaikka äidin sairaus oli eri, niin tapaus syvensi sitä, että haluan olla tässä Roosa nauha -projektissa mukana.

Musiikki

2000-luvulla suomalainen musiikki on noussut suureksi ilmiöksi, kun artistit ovat täyttäneet stadioneita ja jäähalleja. Tapio on itse myös ollut yksi vuosituhannen suurimmista tähdistä kotimaassamme.

- Suomalaisia artisteja on ollut hieno seurata, sillä heitä on niin suuri määrä, jotka ovat päässeet tietylle tasolle. Yö tietenkin on ollut yksi suurista, jonka uusi nousu kantoi todella pitkälle. Myös Cheek, Elastinen ja muut hip hop -nimet ovat olleet kovia. Naisnimistä tulee mieleen heti esimerkiksi Kaija Koo, joka on saanut osakseen suurta suosiota. Voisin nimetä niin monta muutakin...

Tapion mielestä on tärkeää luottaa siihen, mitä itse tekee.

- Pitää muistaa, että musiikkiala on aina aaltoliikkeissä ja trendit tulevat ja menevät. On tärkeää keskittyä vain omaan tekemiseen.

Kotonen halusikin tietää, kuinka paljon Tapiota pyydetään vieraaksi muiden artistien levyille?

- Kyllähän niitä pyyntöjä aina tulee ja kirjotteluhommaa varsinkin. Pakko sanoa, että tässä on nyt meneillään muutama mielenkiintoinen juttu, mutta niistä en vielä voi puhua.

Korona-aika

Korona-aika on tyhjentänyt monien muiden artistien tavoin myös Juha Tapion keikkakalenteria. Luppoaikana syntyi muun muassa kuntosali omaan autotalliin.

- Rakensin kotiin kuntosalin. Keväällä oli hyvin aikaa, joten tyhjensin autotallin kaikesta roinasta ja sain sinne kuntosalin mahtumaan. Nyt ei ole enää tekosyitä siihen, että jaksaako mennä salille vai ei.

Suurempaa remonttia Tapio ei tehnyt kuntosalin tiimoilta.

- En ole kummoinen remppamies ja olen aina ulkoistanut kaiken, koska olen niin paljon poissa. Mutta laitteet kasailin itse.

Artistista on tärkeää, että sekä mieli että keho voivat hyvin.

- Tämä meidän kehomme on sellainen vuokrakämppä, josta kannattaa ehdottomasti pitää huolta.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Juha Tapio suunnitteli tämän vuoden Roosa nauhan - sormenjälkiteema aiheutti yllättävän haasteen

Lue myös: Pirkka: Juha Tapio kohtasi hiljattain suuren surun: "Äiti koki lähtevänsä rakastettuna"

Kilpailut

Uusimmat