Kuva: AOP

Vauvan saanut kansanedustaja Iiris Suomela hehkuttaa Suomea keskoslasten hoitamisesta: "Iso kiitos"

18.11.2020 14:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Suomela paljastaa sosiaalisessa mediassa, että on vastikään synnyttänyt.

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela, 26, kertoo sosiaalisessa mediassa, että on vastikään saanut lapsen. Samalla Suomela julkaisi kuvan, jossa poseeraa suloisen vauvan kanssa

"Maailman paras joululahja otti reilusti etumatkaa ja saapui maailmaan jo pari päivää sitten. Tänä vuonna pääsin siis viettämään kansainvälistä keskoslasten päivää sairaalassa ikioman, pienen mutta pontevan vauvan kanssa. Päivää vietetään tänään hänen ja kaikkien muiden keskosten kunniaksi", Suomela kirjoittaa.

Suomela myös ylistää suomalaista hoitohenkilökuntaa sekä järjestelmää, joiden ansiosta keskosten kuolleisuus on yksi maailman alhaisimmista.

"Päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus siitä, että niin minä kuin lapsi voimme hyvin. Toisinkin olisi voinut käydä - etenkin, jos olisimme kokeneet saman jossain toisaalla. Suomi on kuitenkin maailman turvallisin maa synnyttäjille ja vauvoille. Meillä on yksi maailman alhaisimmista keskosten kuolleisuuksista ja se on nimenomaan hyvinvointivaltion ansiota. Iso kiitos siis tämän maan kätilöille, hoitajille ja lääkäreille, joiden osaaviin käsiin olen voinut laskea niin oman kuin lapsen hengen ja terveyden viimeisen kuukauden ajan"

Suomela valittiin kansanedustajaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Näet julkaisun alta tai tästä.

Lue myös: Tuija Pehkonen sai lapsen, jakoi suloisen kuvan - "Mun koko maailma"

Uusimmat