Kuva: AOP

Christina Aguilera tänään 40 vuotta! Kokosimme kohut ja villeimmät lookit vuosien varrelta

18.12.2020 08:15 - Iiro Myllymäki

Laulajatähdellä on takanaan yli 20 vuoden ura popmaailman huipulla. Muistatko vielä, millaisia kohuja naisen imagonvaihdokset ovat aiheuttaneet?

Poptähti Christina Aguilera täyttää tänään 40 vuotta. Nainen nousi kansainväliseen suosioon vuonna 1999 julkaistulla Genie in a Bottle -ensisinkullaan ja on uransa aikana saanut viisi Grammy-palkintoa, ja hän on arviolta myynyt yli 75 miljoonaa levyä.

Keräsimme yhteen mielenkiintoisia faktoja, mieleen painuneita kohuja ja villejä lookeja Aguileran uran varrelta naisen syntymäpäivän kunniaksi.

Mickey Mouse Club

Christina Aguilera oli mukana Disneyn Mickey Mouse Club -ohjelmassa vuosina 1993–1994. Samaan aikaan ohjelmassa nähtiin muitakin supertähteyteen myöhemmin nousseita ihmisiä, kuten Britney Spears, Justin Timberlake ja Ryan Gosling. Britney Spearsin ja Christina Aguileran välillä on katsottu olevan kilpailuasetelmaa jo pitkään. Aguilera tuotiin musiikkimarkkinoille selvänä vastineena jo aiemmin läpimurtonsa tehneelle Spearsille, ja kaksikon vertailu on ollut jatkuvaa. Naiset ovat silloin tällöin antaneet pieniä näpäytyksiä toisilleen haastatteluissa, mutta pääasiassa kaksikon välit ovat olleet sopuisat.

Christina Aguilera (kuvassa oikealla) Mickey Mouse Clubissa. Britney Spears istuu hänen edessään. (kuva: AOP)

Christina Aguilera vuonna 1999 (kuva: AOP)

Dirrty-hitti ja imagon raju muuttuminen

Ensimmäisen albuminsa (ja siitä julkaistun espanjankielisen version) aikana Christina Aguilera oli vielä melko viaton poptähti, jonka seksuaaliset viittaukset lyriikoissa (kuten ”You gotta rub me the right way” Genie in a Bottle -hitissä) olivat hienovaraisia. Imago muuttui rajusti tultaessa toiseen englanninkieliseen studioalbumiin Stripped vuonna 2002. Albumilta ensimmäinen maistiainen oli Dirrty-kappale, jonka roisi musiikkivideo ei jättänyt epäselväksi Aguileran aikuisempaa imagoa. Monet muistavat musiikkivideolta naisen paljastavan chaps-lookin. Noihin aikoihin Christina Aguilera myös poseerasi alasti Rolling Stonen kannessa.

Stripped-albumin aikoihin Aguileran lookit olivat muutenkin villeimmillään. Albumilta muistetaan Dirrtyn lisäksi muun muassa hitit Beautiful ja Fighter. Beautiful-musiikkivideolla nähty homosuudelma herätti joissakin paheksuntaa, mutta nosti osaltaan naisen HLBTIQ-ihmisten liittolaiseksi.

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Madonnan suuteleminen

Kaikki muistavat, että Madonna ja Britney Spears jakoivat suudelman kesken esityksensä vuoden 2003 MTV Video Music Awards -gaalassa. Vähemmälle huomiolle sen sijaan on jäänyt, että myös Christina Aguilera suuteli Madonnaa heti tämän perään. Tv-kuva oli kuitenkin leikkaantunut yleisössä istuvan Justin Timberlaken ilmeeseen eikä Madonnan ja Aguileran suudelmaa näin ollen näytetty kunnolla.

Tauko roisiudesta

Christina Aguilera otti roisissa imagossaan askeleen taaksepäin ja omaksui klassisemman tyylin vuoden 2006 Back to Basics -albumillaan. Albumin tyyli kurotti 1920-1940-lukujen souliin ja jazziin, ja naisen tuonaikaiset esiintymis- ja edustusasut henkivät samaa vintage-teemaa.

Christina Aguilera esiintymässä Back to Basics -kiertueellaan. (kuva: AOP)

Musiikkivideon plagiointikohu

Aguilera julkaisi vuonna 2010 musiikkivideon Not Myself Tonight -kappaleelle. Tuohon aikaan Lady Gaga oli noussut popmaailman huipulle, ja monet syyttelivät Aguileraa suoranaisesta Gagan kopioinnista videolla. Videolla oli merkittäviä yhtäläisyyksiä myös Madonnan Express Yourself -videon kanssa, ja Aguilera sanoikin kyseisen videon olleen suorana innoittajana.

- Osoitin tällä kunnioitusta hyvin vahvalle naiselle, joka on raivannut tietä minua ennen, Aguilera kertoi tuolloin.

Not Myself Tonight -videon voit katsoa YouTubesta, jos olet yli 18-vuotias ja kirjautunut palveluun.

Tv-tähteys

2010-luvulla Christina Aguilera on keskittynyt entistä enemmän tv-töihin. Nainen on nähty Yhdysvalloissa The Voice -ohjelman tähtivalmentajana yhteensä kuudella kaudella. Vuonna 2018 nainen kuitenkin ilmaisi tyytymättömyytensä aikaansa hittiohjelmassa. Hän sanoi, ettei hänen mielestään ohjelmassa ole kyse musiikista vaan tv:ssä hyvältä näyttävien hetkien luomisesta.

- Siellä annettiin paljon sääntöjä, erityisesti minulle naisena. Et voi pukea tätä, et voi sanoa näin. Yritin ohjelmassa epätoivoisesti ilmaista itseäni pukeutumisellani, meikilläni tai hiuksillani.

Christina Aguilera vuonna 2012 (kuva: AOP)

Christina Aguilera vuonna 2013 (kuva: AOP)

Edelleen ihailtu

Christina Aguileran musiikkiura ei ole päässyt samoihin kaupallisiin mittasuhteisiin kuin 2000-luvun vaihteessa, mutta nainen on kaikkea muuta kuin kadonnut unohduksiin. Hän julkaisi edellisen studioalbuminsa Liberation vuonna 2018. Hittilistoille hän on 2010-luvulla yltänyt parhaiten vierailevana artistina muiden biiseillä, kuten Maroon 5:n kanssa esitetyllä Moves Like Jaggerilla (2011) tai A Great Big Worldin kappaleella Say Something (2013).

Vuonna 2019 Christina Aguilera esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa Pori Jazzissa osana The X Tour -kiertuettaan, jolla hän osoitti edelleen taitavansa visuaalisesti näyttävät esiintymiset.

(kuva: AOP)

Lue myös: Christina Aguilera ei enää pyri täydellisyyteen - napautti haastattelussa kroppansa arvostelijoita

Lue myös: Christina Aguileralle haluttiin aivan toinen taiteilijanimi - "Se ei olisi toiminut"

Lähteet: E! Online, MTV, Access Online 

Kilpailut

Uusimmat