Kuva: Yle TV2

Tänään tv:ssä: Vuosi sitten ilmestynyt kotimainen draamakomedia - kateus sokaisee kirjaimellisesti

22.12.2020 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Diva of Finland on Maria Veijalaisen ensimmäinen kokopitkä elokuvaohjaus.

Diva of Finland on syksyllä 2019 ensi-iltaan tullut kotimainen draamakomedia ystävyydestä ja suosion tavoittelusta. Lukiomaailmaan sijoittuvassa elokuvassa pudasjärveläinen Henna (Suvi-Tuuli Teerinkoski) haaveilee muutosta pois pikkupaikkakunnalta ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Haaveissa siintää ura laulajana. Hennan elämä muuttuu, kun samaan kouluun tulee uusi oppilas, vantaalainen Silja (Linda Manelius). Silja hurmaa kaikki musiikillisella lahjakkuudellaan ja ulkonäöllään, ja kateudesta kärsivä Henna alkaa seurata tätä sekä sosiaalisessa mediassa että muutenkin. Henna saa huomata, että kateus voi sokaista - kirjaimellisesti.

Diva of Finland on Maria Veijalaisen ohjaama ja käsikirjoittama. Kyseessä on hänen ensimmäinen kokopitkä ohjaustyönsä. Elokuva keräsi ilmestyessään positiivisia arvioita, ja esimerkiksi nuoria pääosanesittäjiä kehuttiin. Helsingin Sanomien arviossa elokuvaa luonnehdittiin ”raikkaaksi ja toimivaksi nuortenelokuvaksi”.

Film-o-holicin haastattelussa Maria Veijalainen kertoi, että idea elokuvaan lähti hänen omista nuoruuskokemuksistaan.

- Taustalla ovat niin omat kuin lähipiirin havainnot nuorten naisten ja tyttöjen, oikeastaan kaikenikäisten naisten, ystävyys- ja valtasuhteista, Veijalainen kertoi.

Diva of Finland
Yle TV2
23.20

Lue myös: Tyttö sinä olet tähti -elokuvasta 15 vuotta! Neljä kiinnostavaa faktaa rakastetusta leffasta

Lue myös: Karalahti- ja Luokkakokous 3 -elokuvien ensi-illat siirtyvät - "Tilanne on todella surullinen"

Lähteet: Helsingin Sanomat, Film-o-holic

Kilpailut

Uusimmat