Kuva: YouTube

Tyttö sinä olet tähti -elokuvasta 15 vuotta! Neljä kiinnostavaa faktaa rakastetusta leffasta

28.11.2020 15:15 - Henna Koste

Elokuvasta tutut kappaleet on nyt julkaistu Spotifyssä.

"Pidä musta kii, älä päästä koskaan". 

Sävel ja tauotukset muistuvat mieleen vuosien takaa. Ainakin sinulle, joka olet nähnyt Tyttö sinä olet tähti -elokuvan. Dome Karukosken ohjaama elokuva on täyttänyt jo 15 vuotta. Sen kunniaksi elokuvassa kuullut kappaleet on julkaistu myös ensikertaa Spotifyssä. 

Tiesitkö nämä faktat rakastetusta elokuvasta?

Läpimurtorooleja

Vuonna 2005 elokuvassa nähtiin vielä hieman tuntemattomampia näyttelijöitä. Päärooleissa loistivat Pamela Tola ja Samuli Vauramo, jotka tekivät läpimurtonsa kyseisessä elokuvassa. Myös monista tv-sarjoista tuttu Elena Leeve oli Tyttö sinä olet tähti -elokuvassa keskeisessä roolissa. 

Vuoti nettiin

Elokuvan DVD-julkaisu ei mennyt toivotulla tavalla, sillä elokuva vuoti nettiin vain pari viikkoa ennen DVD:n ilmestymistä. 

Palkinto Norjasta

Musiikki on keskeisessä osassa elokuvaa. Tyttö sinä olet tähti palkittiin parhaan musiikin Jussilla sekä Yleisö-Jussilla vuonna 2006. Elokuva palkittiin jopa Norjassa Amanda-elokuvagaalassa.

Suosikkiräppäreitä cameorooleissa

Elokuva vilisee useita räppäreitä, jotka tekevät cameoroolin. Muun muassa Asa, Paleface ja Notkea Rotta nähdään elokuvassa. Soundtrackilla kuultiin muun muassa Eevil Stöötä, Kapasiteettiyksikköä ja Redramaa

Lue myös: Tyttö sinä olet tähti -elokuva varjostaa yhä Samuli Vauramon uraa: "Vieläkin tulee viestejä"

Kilpailut

Uusimmat