Kuva: All Over Press

Edesmennyt näyttelijä Chadwick Boseman historiankirjoihin: Sai vuoden sisällä neljä SAG-ehdokkuutta

07.02.2021 20:15 - Senja Rapila

SAG-palkintoa pidetään nykyään yhtenä arvostetuimmista yhdysvaltalaisista elokuva-alan palkinnoista.

Edesmennyt näyttelijä Chadwick Boseman on tehnyt historiaa, uutisoi Daily Mail. Boseman on nimittäin ensimmäinen näyttelijä, joka on saanut neljä SAG-ehdokkuutta vuoden aikana. SAG eli Screen Actors Guild -palkinto on Screen Actors Guild -nimisen näyttelijäjärjestön vuosittain jakama palkinto, jota pidetään nykyään yhtenä arvostetuimmista yhdysvaltalaisista elokuva-alan palkinnoista, Oscar-palkinnon ja Golden Globen ohella. 

Boseman on tänä vuonna ehdolla Parhaan miespääosan palkinnolle roolisuorituksellaan elokuvassa Ma Rainey's Black Bottom, Parhaan miessivuosan palkinnolle roolisuorituksellaan elokuvassa Da 5 Bloods,  sekä Parhaan näyttelijäkokoonpanon palkinnolle molemmissa elokuvissa. Näillä ehdokkuuksilla Boseman on tehnyt uuden ennätyksen postuumisti.

Boseman kuoli viime vuonna vain 43-vuotiaana. Näyttelijä sairasti paksusuolen syöpää. Syöpä todettiin vuonna 2016, mutta Boseman ei kertonut asiasta kenellekään muulle paitsi perheelleen. Sen sijaan Boseman teki viimeisinä vuosinaan isoja rooleja, käyden samalla läpi rankkoja hoitoja. Yksi näistä rooleista oli juurikin Da 5 Bloods -elokuvassa, jonka ohjasi Spike Lee.

- En tiennyt, että hän oli sairas. Hän ei näyttänyt hyvältä, mutta en koskaan ajatellut että hänellä voisi olla syöpä. Ymmärrän kyllä, miksi hän ei kertonut siitä minulle. Hän ei halunnut, että kohtelen häntä eri tavalla. Jos olisin tiennyt, en olisi laittanut häntä tekemään tiettyjä asioita. Kunnioitan häntä sen vuoksi, Spike Lee on kertonut Bosemanin kuoleman jälkeen.

Lue myös: Edesmennyt Avengers-tähti Chadwick Boseman antoi osan palkastaan kollegalleen

Lue myös: Näyttelijätähti muistelee kaiholla ex-poikaystäväänsä Heath Ledgeriä: "Hän oli erityislaatuinen"

Lue myös: Leonardo DiCaprion rantahuvilan sisustus yllätti sisustussuunnittelijan: "Kaikkialla oli Titanicia"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat