Kuva: AOP

Miljonäärikokki Gordon Ramsay on ankara isä: Lapsille ei perintöä, eikä asiaa ykkösluokkaan

01.03.2021 12:45 - Roy Kokkonen

Julkkiskokki Gordon Ramsay tunnetaan ankarana kasvattajana, jonka jälkikasvun on turha haaveilla perinnöstä. Lentokoneessa hän matkustaa ykkösluokassa, mutta lapset saavat tyytyä "sikaosastoon".

Vaikka julkkiskokki Gordon Ramsay, 54, on tehnyt pitkän ja rahakkaan uran televisiossa, hän haluaa pitää lapsensa visusti maan pinnalla.

Ramsaylla on viisi lasta yhdessä vaimonsa Tanan, 46, kanssa: Megan, 23, Holly, 21, Jack, 21, Matilda, 19, ja vasta yksivuotias Oscar. Lehtitietojen mukaan hän on kasvattajana tarkka ja jopa ankara. Hän pitää huolen, että lapset pysyvät kurissa, oli kyse sitten heidän urastaan, raha-asioistaan tai jopa siitä, missä he matkustavat lentokoneessa.

Talouslehti Forbesin arvion mukaan Ramsayn nettovarallisuus on noin 166 miljoonaa euroa. Viime vuonna hän tienasi noin 58 miljoonaa.

Tästä omaisuudesta hänen lapsensa pääsevät nauttimaan vain osittain.

Vuonna 2017 Ramsay kertoi, että hänen lapsensa saavat 50 puntaa, eli noin 58 euroa viikkorahaa. Yliopistossa tuolloin opiskellut Megan sai tuplamäärän. Lisäksi kokki on päättänyt, että lapset eivät tule perimään hänen omaisuuttaan, kun hänestä aika jättää. 

– Perintö ei todellakaan ole menossa heille, enkä tarkoita sitä ilkeyttäni. En halua lelliä heitä, Ramsay kertoi Telegraph-lehdelle.

Ramsay ei ole kertonut, mitä hänen perinnölleen tulee aikanaan tapahtumaan. Mies tunnetaan kuitenkin avokätisistä lahjoituksista hyväntekeväisyyteen, joten on mahdollista, että iso osa perinnöstä ohjataan sitä enemmän tarvitseville.

Ankarasta linjauksesta huolimatta Ramsay aikoo kuitenkin avustaa jälkikasvuaan oman asunnon hankkimisessa. Hän aikoo antaa lapsilleen 25 prosentin käsirahan, kun he ostavat asuntoa - mutta ei enempää.

Gordon Ramsay perheineen vuonna 2012. (kuva: AOP)

Kun perhe lomailee yhdessä, Ramsayn kerrotaan matkustavan ykkösluokassa. Lapset saavat kuitenkin tyytyä miehen sanojen mukaisesti "sikaosastoon", eli turistiluokkaan. Syyksi hän on kertonut, että hän haluaa pitää lapsensa "motivoituneina ja maan pinnalla".

– Miksi 14-vuotiaan pitäisi istua kaadettavassa penkissä, Ramsay perustelee.

Ramsayn kommentit aiheesta herättivät kohun jo vuonna 2017. 

– Kun nousemme koneeseen, minä käännyn Tanan kanssa vasemmalle ja lapset oikealle. Sitten pyydän matkustamon päällikköä pitämään huolen, että ne pikku p*skiaiset eivät tule lähellekään meitä, Ramsay paljasti.

Gordon Ramsay yhdessä vaimonsa Tanan kanssa. (kuva: AOP)

Moni saattaa kuvitella, että Ramsayn lasten urapolku olisi valmiiksi siloiteltu. Asia on kuitenkin toisin. Hän ei kannusta lapsiaan ravintola-alalle, ja vaikka joku heistä päättäisikin seurata isänsä jalanjälkiä, työpaikkaa hänen ravintoloistaan on turha kinuta.

– En halua henkilökunnan ajattelevan, että voi v*ttu, se on Ramsayn lapsi, hänelle ei voi sanoa asioista.

Lue myös: Amanda leipoi kakun Gordon Ramsayn naamasta - huippukokilta täystyrmäys

Lue myös: Gordon Ramsayn kananmunavinkki sai somessa ilahtuneen vastaanoton - oliko sinulle tuttu juttu?

Lähteet: Mirror, The Sun, AP, Forbes

Kilpailut

Uusimmat