Kuva: AOP

Beyoncé teki musiikkihistoriaa Grammy-gaalassa: "Maaginen yö"

15.03.2021 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Grammy-gaalaa juhlittiin Yhdysvalloissa viime yönä.

Grammy-palkinnot jaettiin viime yönä Yhdysvaltojen Los Angelesissa. Kyseessä oli jo 63 kerta, kun kyseistä gaalaa juhlittiin.

Yksi illan aikana palkituista, ja samalla historiaa tehneistä artisteista oli laulaja Beyoncé, 39.  Beyoncé pokkasi itselleen kaikkiaan neljä palkintoa. Samalla hänestä tuli kaikkien aikojen eniten Grammy-palkintoja kerännyt naisartisti. Ennätys oli ennen häntä Alison Kraussin hallussa. 

Voimassa olleen ennätyksen rikkoi mustien puolesta kantaa ottava Black Parade -kappale, joka valittiin vuoden r&b-kappaleeksi. Kiitospuheessaan Beyoncé nosti esiin puhumisen tärkeyden. 

- Taiteilijana uskon, että se on minun, ja kaikkien meidän tehtävä, kuvastaa aikaa, jossa elämme. Halusin nousta ja kannustaa kaikkia mustia kuninkaita ja kuningattaria, jotka inspiroivat minua ja koko maailmaa. En voi uskoa, että tämä tapahtui, maaginen yö.

Kaikkiaan Beyoncélla on nyt 28 Grammy-palkintoa. Edesmennyt kapellimestari Sir Georg Solti pitää listalla kuitenkin vielä ykköspaikkaa. Hänellä Grammy-palkintoja on kaikkiaan 31.

Grammy-ehdokkuuksia Beyoncellá on ollut historian aikana huimat 79. Enemmän ehdokkuuksia ovat keränneet vain hänen aviomiehensä Jay-Z sekä Qyincy Jones.

Samalla myös Beyoncén 9-vuotias Blue Ivy -tytär voitti elämänsä ensimmäisen Grammynsa. Blue Ivy oli myös ehdolla Brown Skin Girl - kappaleesta, jossa hän laulaa äitinsä sekä WizKidin rinnalla.

Kappaleen pääset kuuntelemaan alta. 

Lue myös: Beyoncén ja Jay Z:n gaalakäytös hämmentää - toimittaja teki tarkkanäköisen huomion parin juomista

Lue myös: Kuin Beyoncé! Kylie Jenneria verrataan laulajatähteen, huomaatko yhdennäköisyyden?

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat