Kuva: AOP

Kuningatar Elisabet täyttää 95 vuotta - tänä vuonna merkkipäivässä kaikki on poikkeuksellista

21.04.2021 08:15 - Roy Kokkonen

Kuningatar Elisabet täyttää tänään 95 vuotta, vain reilu viikko hänen puolisonsa prinssi Philiipin kuoleman jälkeen. Merkkipäivän kunniaksi ei kuitenkaan järjestetä juhlallisuuksia tänä vuonna. Myös viime vuonna juhlat jouduttiin perumaan.

Kuningatar Elisabet täyttää tänään 21. huhtikuuta 95 vuotta. Perinteisesti kuningattaren syntymäpäiviä juhlistetaan kahteen otteeseen: sekä hänen oikeana syntymäpäivänään että kesäkuussa järjestettävässä Trooping the Colour -tapahtumassa.

Hallitsijan kesäkuiset syntymäpäiväjuhlat johtuvat perinteestä. Vuonna 1748 kuningas Yrjö II siirsi juhlat kesään, koska halusi juhlia paremmassa säässä kuin marraskuussa, jolloin hänen oikea syntymäpäivänsä oli.

Tänä vuonna kaikki on kuitenkin toisin.

Kuningatar Elisabetin aviomies prinssi Philip haudattiin viime lauantaina. Prinssi Philip menehtyi 99-vuotiaana 9. huhtikuuta, vain kaksi kuukautta ennen 100-vuotispäiväänsä.

Miehensä poismenon johdosta kuningatar ei aio juhlia syntymäpäiviään edes perheen kesken tänä vuonna.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ehtivät olla naimisissa 73 vuoden ajan. (kuva: AOP)

Kyseessä on jo toinen peräkkäinen vuosi, kun juhlallisuudet on peruttu. Viime vuonna kuningatar perui kunnialaukaukset huhtikuussa koronaviruspandemian vuoksi ja myös kesän virallinen Trooping the Colour -tapahtuma peruttiin koronarajoitusten myötä.

Myös tämänvuotinen seremonia on peruttu kesäkuulta.

Brittikuninkaalliset, kuningatar mukaan lukien, ovat yleensä julkaisseet uuden muotokuvan itsestään syntymäpäivänään. Tänä vuonna kuvaa ei kuitenkaan julkaista.

Lue myös: Lana Del Rey jakoi kuvia prinssi Philipistä ja kuningatar Elisabetista - kritiikkiryöppy seurasi

Lue myös: Kuningatar Elisabetin vihkisormuksessa on salainen viesti: "Hän ei koskaan ota sitä kädestään"

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat