Kuva: AOP

Tiedätkö, mitä suomalaisjulkkikset tekivät ennen nykyistä uraansa? Lue 10 tarinaa

15.05.2021 20:15 - Henna Koste

Tunnetut suomalaiset ovat ehtineet tehdä urallaan monenlaista - kuten monet meistä.

Tunnemme Sami Hedbergin kiireisenä koomikkona, joka on monessa mukana. Ennen koomikon uraansa Hedberg työskenteli lähes seitsemän vuotta täysin toisenlaisessa ammatissa. Ihan helppoa ei myöskään ole kuvitella, että huutokauppakeisari Aki Palsanmäki on tehnyt joskus jotain muuta kuin etsinyt aarteita Hirvaskankaan huutokauppaansa ja meklannut. 

Kokosimme 10 tunnetun suomalaisen uratarinat yhteen. 

Sami Hedberg

Suosikkikoomikko Sami Hedberg  työskenteli ennen nykyistä uraansa hotellin kokousisäntänä liki seitsemän vuotta. Samoihin aikoihin hän opiskeli ammattikorkeakoulussa liiketaloutta. 

- Kaipaan ehkä säännöllisiä työaikoja. Nyt sellaisia ei ole. On oman toimiston pyörittäminen, keikat, tv-tuotanto, vähän bändihommaa, koomikko kommentoi aiemmin Voice.fi:n haastattelussa. 

(kuva: Senja Rapila)

Joonas Nordman

Viihteen monitoimimies Joonas Nordman tunnetaan muun muassa näyttelijänä, juontajana ja ohjaajana. Aiemmin hän työskenteli toimittajana. Nordman on työskennellyt toimittajana ja uutispäällikkönä Iltalehdessä sekä toimittajana Ruotuväki-lehdessä.

(kuva: AOP)

Chisu

Lukuisista hiteistään tuttu laulaja-lauluntekijä Christel Roosberg eli Chisu työskenteli ennen musiikkiuraansa vaatekaupassa. Vaatteet tuntuvat olevan Chisulle yhä tärkeä itseilmaisun keino. 

(kuva: Emmi Moilanen)

Jutta Larm

Hyvinvointiyrittäjä Jutta Larm on nykyisin myös muun muassa seksuaaliterapeutti. Larm on ehtinyt tehdä urallaan yhtä ja toista. Hän on käynyt myös poliisikoulun ja työskennellyt poliisina. 

(kuva: Sanni Isomäki)

Aki Palsanmäki

Huutokauppakeisarina tutuksi tullut Aki Palsanmäki jatkoi isänsä pyörittämää huutokauppaa isänsä poismenon jälkeen. Hän kertoi hiljattain Radio Nostalgialla Katja Stålhin vieraana, että huutokaupan pyörittäminen ei ollut hänelle kutsumus. Sitä ennen hän ehti kokeilla monia erilaisia töitä. 

- Olen ollut aika monella alalla. Työ tekijänsä opettaa, vanha sanonta. Kaikki on kantapään kautta opittava. Olen tehnyt töitä haudankaivajana ja leipurina ja kaikkea siltä välillä, Palsanmäki kertoi radiohaastattelussa. 

(kuva: AOP)

Manuela Bosco

Manuela Bosco tunnetaan kuvataiteilijana, kirjailijana ja näyttelijänä. Hän myös entinen yleisurheilija. Hän on menestynyt etenkin 100 metrin aitajuoksussa. Urheilu-uransa hän lopetti vuonna 2006. 

(kuva: Senja Rapila)

Tuomas Holopainen

Muusikko Tuomas Holopainen elätti itseään ennen Nightwishin menestystä työskentelemällä Kiteen yläasteella ja lukiossa koulunkäyntiavustajana. Mies sijaisti muun muassa tekstiilityön opettajaa. 

(kuva: AOP)

Hanna Pakarinen

Suomen ensimmäisen Idols-kilpailun vuonna 2004 voittanut Hanna Pakarinen työskenteli ennen musiikkiuraansa trukkikuskina Lappeenrannassa. 

(kuva: AOP)

Vesku Jokinen

Klamydia-yhtyeen nokkamies Vesku Jokinen on koulutukseltaan toimittaja. Hän teki juttuja Radio Pohjanmaalle ja paikallisiin lehtiin. Klamydia-yhtyeen menestykseen mies ei itse uskonut, vaan hän ajatteli punk-bändin tarinan kestävän vuoden tai pari. Nyt bändillä on ikää jo 30 vuotta. 

(kuva: Senja Rapila)

Arman Alizad

Arman Alizad tunnetaan palkittuna tv-esiintyjänä ja toimittajana. Ennen mediauraansa Alizad valmistui vaatturimestariksi opiskeltuaan alan kovimpien konkareiden opissa. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Tunnetko suomalaistähdet pelkän hymyn perusteella? Tee hauska testi

Kilpailut

Uusimmat