Kuva: AOP

Suomalaisen Heikin työ oli Oscarin arvoinen - 'Tiesimme, että nyt tuli aika hieno elokuva'

19.05.2021 20:15 - Henna Koste

Sound of Metal palkittiin parhaasta äänisuunnitelusta. Heikki Kossi teki elokuvan foley-äänet.

Huhtikuun lopussa jaetut Oscar-palkinnot kiinnostivat myös suomalaisia, ja erityisesti ilon aihetta riitti kokkolalaisella Heikki Kossilla. Sound of Metal -elokuva palkittiin parhaasta äänisuunnitelusta. Kossi teki elokuvan äänitehosteet eli foley-äänet. Mies kertoi tunnelmistaan Radio Nostalgialla Katja Stålhin haastattelussa. 

- Totta kai kaikki me, jotka elokuvaa teimme täällä Suomessa ja ympäri maailmaa olemme varmasti onnellisia siitä, että hyvä työ huomataan. Olen yrittänyt sanoa myös sitä, että kyllä me kaikki tiedettiin, kun elokuva valmistui, että nyt tuli muuten aika hieno elokuva. Palkinnot ovat sitten bonusta sen jälkeen, mitkä saattavat auttaa työtilanteissa, Kossi sanoo Nostalgian haastattelussa. 

Hän tietää, että elokuvan leviämisen kannalta palkinnon merkitys on suuri, sillä Oscar-pystit saavat ihmiset kiinnostumaan elokuvasta. Kossi toteaa myös, että ohjaajan on helpompi rahoittaa seuraavaa elokuvaansa. 

Elokuva kertoo kuulonsa menettävästä rumpalista. 

- Elokuvassa oli isossa osassa ne äänet, kun päähenkilö kuuroutuu ja ollaan pään sisäisissä äänissä. Aloitin prosessin sillä, että suljin korvat ja kuuntelin, mitä kuulen sen jälkeen. Aloin kuulla veren kohinaa. Vaikka menetät kuulosi, tunnet silti värähtelyä, Kossi kertoo ja jatkaa, että juuri näihin värähtelyihin äänityössä keskityttiin. 

Kossin kanssa työskentelivät äänittäjä Kari Vähäkuopus ja äänileikkaaja Pietu Korhonen. Elokuvan äänisuunnittelija on Nicolas Becker.

Palkinnon pokkasivat gaalassa Phillip Bladh, Carlos Cortes, Michellee Couttolenc ja Jaime Baksht. (kuva: AOP)

Radio Nostalgia ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Oscar-voittaja kiitti vanhempiaan härskisti - kamera kääntyi äitiin, joka ei ollut uskoa korviaan

Kilpailut

Uusimmat