Kuva: AOP

IS: Simpsoneissa on nähty vuosien varrella monia Suomi-viittauksia - käsikirjoittaja kertoo syyn

08.06.2021 13:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Suosikkisarjan tuottajaryhmässä oli pitkään suora suomalaiskytkös.

Vuonna 1989 alkanut piirrossarja Simpsonit kertoo kuvitteellisesta Springfieldin kaupungista ja sen keltaisista asukkaista. Sarja on vuosikymmenten varrella tehnyt pilaa monien asioiden kustannuksella, ja se on ollut tiiviisti kytköksissä ympäröivään kulttuuriin. Onpa sarjassa nähty myös lukuisia viittauksia Suomeen.

Simpsoneiden pääkäsikirjoittaja Al Jean, 60, kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa näistä Suomi-viittauksista. Simpsoneissa on muun muassa käyty saunassa, pelattu Angry Birdsin ja Clash of Clansin kaltaisia mobiilipelejä ja kuultu Jean Sibeliuksen Finlandia. Lisäksi sarjassa on nähty saamelaispukuja, Nokian kännyköitä ja Tom of Finlandin taiteesta muistuttava teos.

Tähän kaikkeen syynä on pitkälti se, että sarjalla oli pitkään suora Suomi-kytkös. Suomalaissukuinen Bonita Pietila toimi yhtenä sarjan tuottajista vuoteen 2015 asti.

- Bonita Pietila on epäilemättä vaikuttanut siihen, että sarjassa on niin paljon Suomi-viittauksia, Al Jean kertoo Ilta-Sanomille.

Al Jean (kuva: AOP)

- Bonita Pietila on Simpsoneiden historian vaikutusvaltaisimpia tuottajia, ja hän on vastuussa Homerin, Margen, Bartin ja Lisan ääninäyttelijöiden pestaamisesta, Jean jatkaa.

Pietilalla on IS:n mukaan sukujuuret isovanhempiensa kautta Teuvalla.

Al Jean muistelee mielestään parasta saunakohtausta Simpsoneista.

- Paras Simpsoneissa nähty sauna oli jaksossa Isän kädestä (kauden 20 jakso Father Knows Worst), jossa Homer ja Marge äkkäävät salaisen saunan kotitalostaan, Jean sanoo.

Simpsoneista esitettiin juuri 32. kausi. Simpsoneista on tulossa vielä ainakin kaksi kautta lisää.

Lue myös: Julkkiksille ei makseta juuri mitään Simpsonit-ääniroolista - Trumpille ei haluttu maksaa sitäkään

Lue myös: Simpsonit-käsikirjoittaja paljastaa, miten väkivaltaiset kohtaukset pääsivät sensorien läpi

Lähde: Ilta-Sanomat

Uusimmat