Kuva: AOP

Orange Is the New Black -rooli muutti tähden elämän - "Se avasi sydämet minun näköisilleni naisille"

10.06.2021 07:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Lea DeLaria hurmasi Orange Is the New Blackissa Big Boona, mutta hän kertoo matkan varrella joutuneensa kokemaan rajua väkivaltaa seksuaalisen suuntautumisensa takia.

Lea DeLaria, 63, muistetaan vankilasarja Orange Is the New Blackista, jossa hän hurmasi katsojat Big Boona. DeLaria paljastaa kuitenkin nyt, että ennen uransa huippuhetkeä, hän sai toistuvasti lokaa niskaansa ja tuli jopa pahoinpidellyksi seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

DeLaria kuvailee hetkeä San Franciscossa hänen ollessaan 24-vuotias, kun hänen kimppuunsa yllättäen hyökättiin. Hyökkäyksen seurauksena näyttelijä jouduttiin kiidättämään sairaalahoitoon. 

- Nenäni murtui, silmäkuopassani oli särö ja sain useita murtuneita luita, DeLaria kertoo.

DeLaria lisää, että sanallinen solvaaminen on jatkunut vuosia, joskin hän kertoo sen hieman helpottaneen Orange Is the New Black -menestyroolinsa myötä.

- Sanallisesti minua on loukattu elämäni aikana enemmän kertoja, kuin voit kuvitella, DeLaria jatkaa.

Vaikka viime vuodet ovat olleet DeLarialle menestyksen myötä hieman helpompia, hän kertoo silti, että Yhdysvalloissa hänen kaltaisiinsa, niin sanottuihin Butch-lesboihin eli ulkonäöltään maskuliinisempiin lesboihin suhtaudutaan hyvin vihamielisesti ja jopa aggressiivisesti. 

Se on fakta. Meidän kimppuumme hyökätään enemmän, kuin keidenkään toisten naisten yhteisössämme, DeLaria kuvailee.

DeLaria kertoo olevansa hyvin onnellinen saatuaan näytellä Big Boon roolin hittisarja Orange Is the New Blackissa.

- Se avasi ihmisten sydämet ja mielet minun näköisilleni naisille. Se oli ensimmäinen kerta, kun näin butch-lesbon esitettävän positiivisessa valossa valtavirtamediassa, DeLaria kertoo.

Netflixin alkuperäissarja Orange Is the New Blackia on ylistetty sen hyvin moninaisesta näyttelijäkaartista. Lea DeLaria on näytellyt pienempiä rooleja lukuisissa eri tv-sarjoissa ja elokuvissa ennen jättimenestystään Orange Is the New Blackissa.

Lue myös: Orange Is the New Black -tähti meinasi luovuttaa juuri ennen kuin sai ikonisen roolinsa

Lue myös: OITNB-tähti Taylor Schilling paljasti seurustelusuhteensa Pride-kuukauden kunniaksi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat