Kuva: AOP

Sofi Oksasen hittiromaanista tehdään tv-sarja -"Tavoitteena on kunnianhimoinen ja myös hauska sarja"

15.06.2021 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kyseessä on ensimmäinen Sofi Oksasen kirjoihin pohjautuva tv-sarja.

Sofi Oksasen, 44, esikoisromaanista, Stalinin lehmät on tekeillä tv-sarja, joka on myös ensimmäinen Oksasen romaaneista tehty sarja. Aiemmin hänen teoksistaan on dramatisoitu näytelmiä ja Puhdistuksesta sekä Baby Janesta myös elokuvat. 

Stalinin lehmien kantavana teemana on Viron lähihistoria tyttären, äidin ja isoäidin näkökulmista. Romaanissa käsitellään vahvasti myös syömishäiriötä ja naiseuden kipupisteitä.

Tulevan 6-osaisen tv-sarjan käsikirjoittavat teatteriohjaaja Aino Kivi, 36, joka on aiemmin dramatisoinut Stalinin lehmistä näytelmän Joensuun kaupunginteatteriin sekä suosittua, virolaista Õnne 13 -tv-sarjaa käsikirjoittanut Andra Teede, 32. Sarjan ohjaajaa tai näyttelijäkaartia ei ole vielä paljastettu. Sarjan tuottaa Tuffi Films.

– Sofi Oksasen romaani on upea, ja Tuffi Filmsin tavoitteena on tuottaa kunnianhimoinen ja myös hauska sarja tästä monella tavalla kipeästä tarinasta, kommentoivat tuottajat Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi.

Oksanen on palkittu uransa aikana muun muassa Finlandia-palkinnolla Puhdistuksesta, joka oli myös vuoden 2008 myydyin kotimainen kaunokirja. Oksanen on ollut puolisonsa, Juha Korhosen kanssa naimisissa vuodesta 2011.

Lue myös: Sofi Oksanen välttelee kirjoissaan yhtä arkista sanaa: "Todella ruma"

Lue myös: Pilvi Hämäläinen muuntautui somekuvaansa toiseksi suomalaistähdeksi: "Kuin kaksi marjaa"

Lähde: STT Info

Kilpailut

Uusimmat