Kuva: AOP

Meryl Streepin kylmäävä käytös rakastetun leffan kuvauksissa vaati veronsa: "Se oli kamalaa"

15.06.2021 23:15 - Iiro Myllymäki

Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan roolityö oli viimeinen kerta, kun Meryl Streep kokeili metodinäyttelemistä.

Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan näyttelijät kertovat Entertainment Weeklyn haastattelussa, millaista elokuvaa oli tehdä. Vuonna 2006 julkaistussa elokuvassa Meryl Streep, 71, näyttelee muotilehden ilkeää päätoimittajaa Miranda Priestlyä. Streep sukelsi rooliinsa kunnolla ja kokeili metodinäyttelemistä. Näin ollen hän välillä piti roolia yllä kohtausten kuvaamisen ulkopuolellakin ja käyttäytyi kylmäävästi kanssanäyttelijöitään kohtaan.

Elokuvassa näytellyt Emily Blunt muistelee kommunikaatiotaan Streepin kanssa kuvauksissa.

- Meryl on niin seurallinen ja todella hauska. Hänelle ei ollut ehkä niin mukavaa mennä ulos tuosta luonteesta. Hänen kanssaan kyllä pystyi jutella ja hänelle pystyi mennä kertomaan jostain hauskasta jutusta, joka oli juuri tapahtunut, ja hän kuunteli. Hänelle ei kuitenkaan tainnut olla kovin hauska kokemus käyttäytyä tuolla tavalla kuvauksissa, Blunt sanoo.

Streep vastaa tähän haastattelussa ykskantaan.

- Se oli kamalaa! Minulla oli surkea olo omassa trailerissani. Kuulin, kun kaikki muut vain naureskelivat. Olin niin masentunut! Mietin, että tämä on hinta, joka pitää maksaa pomona olemisesta, Streep sanoo.

Anne Hathaway (vas.) ja Meryl Streep saivat kehuja roolisuorituksistaan elokuvassa. (kuva: AOP)

Streep kertoo, että Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan jälkeen hän ei ole kokeillut metodinäyttelemistä. Streepin lähestymistapa rooliin kuitenkin toimi, sillä hän sai roolisuorituksestaan parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden.

Anne Hathaway näytteli elokuvassa Streepin hahmon kynsiin joutuvaa assistenttia. Myös Hathaway on kertonut kokemuksestaan Streepin metodinäyttelemisen kanssa.

- Tunsin kyllä pelkoa, mutta koin, että minusta huolehdittiin. Arvostin sitä, mitä hän teki luodakseen sen pelon tunnelman, koska tiesin, että hän myös huolehti minusta samalla, Hathaway sanoo.

Lue myös: Tiesitkö? Meryl Streepin oikea nimi ei ole Meryl Streep

Lue myös: Cruella-elokuvaa verrattiin tunnettuun kohukirjaan - katso uusi traileri

Lähde: Entertainment Weekly

Kilpailut

Uusimmat