Kuva: AOP

Peppi Pitkätossun rooli pilasi näyttelijän yksityiselämän - avautuu nöyryyttävistä tilanteista

13.07.2021 17:45 - Roy Kokkonen

Lapsena tehty rooli Peppi Pitkätossuna on seurannut Inger Nilssonia koko hänen elämänsä ajan. Pepin leima on vienyt työt näyttelijänä ja hankaloittanut rakkauselämää.

Astrid Lindgrenin satuhahmo Peppi Pitkätossua näytellyt Inger Nilsson, 62, avautuu Sveriges Radion haastattelussa roolin tuomista haasteista. Nilsson kertoo, että roolin näytteleminen pilasi hänen elämänsä.

Nilsson esitti hahmoa vuosina 1968-1970 kuvatuissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Myöhemmin hän hakeutui näyttelijäkouluun, mutta töiden saaminen osoittautui käytännössä mahdottomaksi. Kaikki muistivat hänet vain lapsitähtenä.

Nilsson kertoo, että hänen rakkauselämänsä on kärsinyt pahasti. Hän elää sinkkuna Tukholmassa ja kertoo, että julkisuus lapsitähtenä ei ole auttanut kumppanin etsimisessä. Enemmänkin päinvastoin.

– Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän kunnollisia miehiä on enää jäljellä. Sellaisia, jotka näkevät minut jonain muunakin kuin vain julkkiksena, Nilsson sanoo.

Hän on kuitenkin toiveikas tulevan suhteen.

– Se tapahtuu, jos tapahtuu. Jokaiselle kattilalle on kantensa, kaappia täytyy vain hieman penkoa.

Inger Nilsson, 62, kertoo, että Peppi Pitkätossun rooli on vaikeuttanut hänen elämäänsä rajusti. (kuva: AOP)

Rooli on seurannut häntä koko elämän ajan. Nilsson kertoo haastattelussa useita esimerkkejä, kuinka hän on joutunut kärsimään sen tuomasta leimasta.

Kerran Nilsson oli hoitamassa pankkiasioitaan, kun virkailija tunnisti hänet.

– Virkailija huusi kovaan ääneen, niin että koko pankki kuuli: "Mutta minä luulin, että olet rikas ja sinulla on kassillinen rahaa", Nilsson sanoo.

Hän ei ole saanut olla rauhassa edes äidinsä hautajaisissa. Kirkon ulkopuolella mies lähestyi häntä ja pyysi nimikirjoitusta lapsenlapselleen.

Rooli on seurannut häntä myös lääkärin vastaanotolle. Hän oli kerran poistattamassa tikkejä peukalostaan ja huusi kivusta.

– Hoitaja katsoi minuun ja sanoi, "Peppi ei itke". Huusin takaisin, että "ei niin, mutta minä itken". 

Lue myös: Peppi Pitkätossun näyttelijä täytti 58 vuotta - katso, tunnistatko hänet vielä kasvoista

Lähde: Sveriges Radio

Kilpailut

Uusimmat