Kuva: Emmi Moilanen

Lukihäiriö toi Nelli Matulalle haasteita koulussa - keksi nokkelan keinon asioiden muistamiseen

16.07.2021 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Matula kertoo Radio Novan Kesäaamut -ohjelmassa, että joutui tekemään valtavasti töitä koulussa saadakseen hyviä arvosanoja.

Laulaja Nelli Matula, 25, on kertonut julkisuudessa avoimesti luki- ja kirjoitushäiriöstään. Matula sanoo Radio Novan Kesäaamut -ohjelmassa, että joutui tekemään esimerkiksi koulussa paljon töitä, jotta asiat jäivät mieleen.

- Minulla oli paljon luokkakavereita, jotka saivat hyviä numeroita kokeista pikaisella lukemisella. Minun piti ensin lukea aihealue neljä kertaa läpi ja tehdä niistä useammat muistiinpanot. Olen aina ollut hyvä koulussa, mutta se vaati todella paljon työtä, Matula kertoo Esko Eerikäisen ja Suvi Hartlinin haastattelussa.

Lopulta musiikkia lapsesta asti intohimoisesti harrastanut Matula löysi keinon muistaa koulussa opetettuja yksityiskohtia.

- Yläasteella tajusin, että laulujen sanat jäävät hyvin mieleeni. Meillä oli esimerkiksi historian tunnilla tehtävänä muistaa tietyt tapahtumat tietyssä järjestyksessä, joten tein siitä biisin, jotta pystyin muistamaan kaiken tarvittavan.

Voit kuunnella koko tarinan alta, jossa Matula myös laulaa historian tunnille tekemänsä kappaleen.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Nelli Matula säteilee onnea kesäisessä kuvassa - paljastaa uuden aluevaltauksensa

Lue myös: Laulaja Irinalla oli koronan myötä uralleen myös B-suunnitelma

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat