Kuva: AOP / Timo Korhonen

HS: Salkkarit-Jennin rooli ei ollut Anu Palevaaralle pelkkää auvoa: "Naisena välillä vähän kirveli"

11.08.2021 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Anu Palevaara sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa olevansa kiitollinen Jennin roolista.

Näyttelijä, tanssija ja koreografi Anu Palevaara, 50, muistetaan parhaiten Jenni Vainion roolista Salatut elämät -sarjassa. Nainen näytteli sarjassa noin 13 vuoden ajan. Palevaara kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että suosikkisarjassa blondiroolin näytteleminen ei ollut pelkkää herkkua.

- Kyllä naisena välillä vähän kirveli näytellä sitä. Mutta sanotaan niin, että näyttelijä näyttelee roolin. Salkkarit oli kuitenkin järjettömän hieno duuni saada. Mulla oli silloin pieni lapsi. Olen saanut viettää aikaa ja olla läsnä lapselleni, kun ei ole tarvinnut olla keikoilla menemässä. Se on kallisarvoisempaa kuin kulta, Palevaara sanoo HS:lle.

Jennin hahmoa on käsitelty kriittisesti Salatut elämät -podcast Laitelan laivassa, jossa etenkin sarjan alkuaikojen Jenniä kuvailtiin ”blondiksi hepsankeikaksi” ja stereotypioita vahvistavaksi. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä linkistä.

Anu Palevaara Salattujen elämien kulisseissa vuonna 2004 (kuva: AOP)

Salkkarit-rooli on jossain määrin leimannut Palevaaran uraa, ja roolin tuoma tunnistettavuus näkyi Palevaaran arjessa.

- Se oli aika hämmentävää, kun yhtäkkiä kaikki tunnisti. Kerran menin bussilla Oulunkylästä töihin Konalaan ja poikaporukka alkoi laulaa bussin takapenkillä mun nimeä. Jäin sitten aikaisemmalla pysäkillä ihan punaisena pois ja kävelin loppumatkan, Palevaara sanoo HS:lle.

Lue myös: Salatut elämät palaa kesätauolta historiallisella tavalla

Lue myös: Aviopari Mikko ja Sara Parikka tapasivat Salkkareissa - toinen heistä vastusteli suhdetta aluksi

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat