Kuva: AOP

Star Wars -tähti oli pettynyt, kun elokuvien ensimmäinen musta nainen kirjoitettiin ulos - "Iso virhe"

27.08.2021 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Star Wars -tähden hahmon ei alun perin ollut tarkoitus kuolla, mutta suunnitelmaa vaihdettiin lennosta.

Näyttelijä Thandive Newton, 48, kertoi Inversen haastattelussa kokeneensa hahmonsa kirjoittamisen ulos Star Wars -elokuvasarjasta epäreiluna. Vuonna 2018 ilmestyneessä Solo: A Star Wars Story -elokuvassa Newtonin hahmo poistettiin elokuvasarjasta hahmon kuolemalla. 

- Olin pettynyt Star Warsiin, että hahmoni tapettiin, Newton kommentoi.

Erityisen pettynyt päätökseen Newton oli siksi, että oli aiemmin tehnyt historiaa olemalla ensimmäinen musta naisnäyttelijä, joka Star Wars -elokuvissa esiintyi. Siksi hahmon tappaminen on hänestä laajempikin ongelma.

- Muistan miettineeni sillä hetkellä, että tämä on iso, iso virhe. Ei minun takiani, ei sillä että haluaisin tulla takaisin. Et voi tappaa hahmoa, joka on ensimmäinen musta nainen oikeassa roolissa Star Wars -elokuvissa. Pilailetteko? näyttelijä muistelee.

Alunperin hahmon kuolema ei käsikirjoituksessa ollutkaan, siksikin se yllätti Newtonin. Hahmon oli tarkoitus räjähdyksessä pudota tuntemattomaan ja näin kohtalo olisi jäänyt avoimeksi - paluun mahdollisuus olisi ollut olemassa. Suunnitelmaa muutettiin kuvauksissa kuitenkin yllättäen ja lennossa.

- Kun tulimme tuon kohtauksen kuvaamiseen, se olikin liian suuri lavaste rakennettavaksi ja he vain räjäyttivät minut ja olin mennyttä, Newton kuvailee.

Kyseinen elokuva on sarjan osista ainoa, joka ei ole täyttänyt myynnillisiä odotuksiaan. Sen tuotto jäi 70 miljoonaan euroon, kun esimerkiksi sitä edeltävä Rogue One: A Star Wars Story keräsi jopa 131 miljoonaa euroa.

Lue myös: Star Wars -tähti paljasti mielenkiintoisen yksityiskohdan elokuvien kulisseista - fanit äimistyivät

Lue myös: Edesmennyt Star Wars -legenda Carrie Fisher saa tähden Walk of Famelle - Mark Hamill onnittelee

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat