Kuva: AOP

Alanis Morissette tuomitsee hänestä tehdyn HBO-dokumentin

15.09.2021 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Morissetten mukaan dokumenttielokuva sisältää asioita, jotka "eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa".

Laulaja-lauluntekijä Alanis Morissette, 47, on tyytymätön hänestä kertovaan HBO-dokumenttielokuvaan, kertoo Los Angeles Times. Morissette osallistui Jagged-nimisen dokumentin tekoon antamalla haastatteluja, mutta etäännyttää nyt itsensä projektista. Dokumentti sai ensiesityksensä Toronton elokuvajuhlilla tiistaina, ja HBO:lla se tulee nähtäväksi 19. marraskuuta. Sen on ohjannut Alison Klayman.

Elokuva kertoo Morissetten noususta julkisuuteen ja valtavaksi myyntimenestykseksi nousseen Jagged Little Pill -albumin julkaisusta. Morissette kertoo suostuneensa dokumentin tekemiseen kyseisen albumin 25-vuotisjuhlavuoden varjolla. Hän kertoo, että häntä haastateltiin dokumenttiin ”hyvin haavoittuvaisena aikana”, kun hän kärsi synnytyksen jälkeisestä masennuksesta koronasulun aikaan. Morissetten mukaan hänet tuuditettiin valheelliseen turvallisuuden tunteeseen, ja elokuvantekijöiden todellinen agenda valkeni hänelle vasta, kun hän näki elokuvan ensimmäisen version.

- Silloin tajusin, että näkemyksemme olivat todella kaukana toisistaan. Tämä ei ollut se tarina, jonka olin suostunut kertomaan. Tällä hetkellä koen, miltä tuntuu, kun on luottanut johonkuhun, joka ei ole ollut luottamuksen arvoinen, Morissette kertoo tiedotteessa.

Morissette sanoo, että HBO-dokumentti ei ole sen parempi kuin vuosien varrella hänestä tehdyt dokumentit, joihin häntä ei ole haastateltu. Los Angeles Times kertoo, että Jagged-dokumenttia varten Morissettea haastateltiin tuntien ajan.

- Tässä dokumentissa on vihjauksia ja asioita, jotka eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Vaikka mukana on myös kauneutta ja jonkin verran totuutta, en aio tukea jonkun toisen yksinkertaistavaa tulkintaa tarinastani, joka on liian monimutkainen heille ymmärrettäväksi tai kerrottavaksi, Morissette toteaa.

Nainen ei kerro tarkemmin, mihin kohtiin dokumentissa hän viittaa kritiikissään. HBO tai ohjaaja Klayman eivät ole vastanneet naisen syytöksiin.

Dokumentista on noussut otsikoihin se, että Morissette kertoo siinä tulleensa 15-vuotiaana seksuaalisesti hyväksikäytetyksi. Nainen kertoo Washington Postin mukaan, että useampi mies käytti häntä hyväkseen.

- Ajattelin aina, että se oli suostumuksellista, mutta sitten tajusin, että en pystynyt antamaan suostumustani 15-vuotiaana. Nyt ajattelen, että he kaikki olivat pedofiileja. Kyse oli lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, Morissette sanoo.

Lue myös: Alanis Morissette, 45, sai kolmannen lapsensa - paljasti myös pienokaisen ihastuttavan nimen

Lähteet: Los Angeles Times, The Guardian

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat