Kuva: AOP

Lewis Hamiltonilta hieno ele Met-gaalassa - 'Halusin aloittaa keskustelun'

15.09.2021 22:15 - Iiro Myllymäki

Formula 1 -tähti nosti muotitapahtumassa esiin nuoria, tummaihoisia suunnittelijalupauksia.

Formula 1 -tähti Lewis Hamilton, 36, osallistui maanantai-iltana New Yorkissa järjestettyyn muotitapahtuma Met-gaalaan. Hamilton teki gaalassa hienon eleen ja päätti nostaa esille uusia ja lupaavia tummaihoisia muotisuunnittelijoita. Hamilton oli kutsunut seurueeseensa Kenneth Nicholsonin, Edvin Thompsonin ja Jason Rembertin.

- Nuorilla suunnittelijoilla ei ole samoja mahdollisuuksia, ja siksi halusin näin tukea nuoria lahjakkuuksia. Met-gaala on vuoden isoin muotitapahtuma, Hamilton sanoo Voguelle.

Lewis Hamilton nosti gaalassa esiin monia tummaihoisia luovia lahjakkuuksia. (kuva: AOP)

Hamilton toivoo, että hänen teollaan on konkreettisia seurauksia.

- Halusin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja tehdä jotain, mikä aloittaisi keskustelun. Kun meidät nähdään yhdessä, nämä mustat suunnittelijat jäävät ihmisten mieliin etenkin muotiyhteisössä, Hamilton sanoo.

(kuva: AOP)

Seitsenkertainen Formula 1 -maailmanmestari oli itse pukeutunut Kenneth Nicholsonin suunnittelemaan pukuun. Hamilton kertoo haluavansa olla monimuotoisuuden asialla, ja hän on tätä varten perustanut myös oman järjestönsä Mission 44:n. Järjestön tavoitteena on edustaa marginalisoituja ryhmiä ja tarjota apua esimerkiksi tutkimuksella ja rahallisilla avustuksilla.

Met-gaala järjestetään vuosittain varainkeruuna New Yorkin Metropolitan Museum of Artin Costume Institute -osastolle. Tämän vuoden gaalan teemana oli amerikkalainen muoti, ja juhlallisuuksissa nähtiin muun muassa Kim Kardashian, Kendall Jenner, Billie Eilish sekä Justin ja Hailey Bieber.

Lue myös: Keke Palmer jakoi kuvan Met-gaalassa tarjottavasta ruoasta, somessa kuohahti: "Kuin Fyre Festival"

Lue myös: Billie Eilish esitti tiukan ehdon Met-gaalamekon pitämiselle: "Olen innoissani, että minua kuultiin tässä"

Lähteet: Buzzfeed, Vogue, Mission 44

Kilpailut

Uusimmat