Kuva: AOP

Billie Eilish esitti tiukan ehdon Met-gaalamekon pitämiselle: "Olen innoissani, että minua kuultiin tässä"

14.09.2021 11:45 - Iiro Myllymäki

Billie Eilish suostui käyttämään Oscar de la Rentan mekkoa vain, jos muotitalo luopuu turkisten käyttämisestä.

Met-gaala on valtava muotitapahtuma, joka kokoaa julkkiksia yhteen vuosittain vaihtuvan teeman äärelle. Tänä vuonna teemana oli amerikkalainen muoti. Yksi illan odotetuimmista osallistujista oli laulaja Billie Eilish, 19, jolle kyseessä oli hänen ensimmäinen Met-gaalansa.

Eilish saapui tilaisuuteen klassista Hollywood-kauneutta hehkuen. Naisella oli yllään persikanvärinen Oscar de la Rentan mekko, jonka valtava laahus vaati useamman kantajan.

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

New York Times kertoo, että Eilishilla oli yksi ehto mekon pitämiselle. Julkaisun mukaan nainen suostui käyttämään mekkoa vain, jos Oscar de la Renta -muotitalo lupaa lakata käyttämästä turkiksia luomuksissaan. Muotitalo suostui tähän pyyntöön. Oscar de la Rentan kerrotaan vuosien ajan kieltäytyneen turkisten käytön lopettamisesta, mutta Eilish onnistui kääntämään muotitalon pään. Eilish tunnetaan vegaanisuuden ja eläinten oikeuksien puolestapuhujana.

Eilish on kertonut turkisvaatimuksestaan Instagramissa.

Oli kunnia pitää tätä mekkoa tietäen, että Oscar de la Rentasta tulee täysin turkisvapaa. Olen niin innoissani, että koko tiimi kuuli minua tässä asiassa ja että he ovat tehneet muutoksen yhteisen hyvän puolesta. Se ei vaikuta vain eläimiin, vaan myös planeettaamme ja ympäristöömme”, Eilish kirjoittaa.

Nainen lisää vielä toivovansa, että muutkin muotisuunnittelijat seuraisivat esimerkkiä turkiksista luopumisessa. Päivityksen pääset katsomaan alta. Jos se ei näy alla, näet sen myös täältä.

Billie Eilishin klassisen feminiininen look istuu täydellisesti laulajan viime aikojen tyylisuuntaan. Aiemmin laulaja tunnettiin räikeämmistä väreistä ja hyvin löysistä vaatteista, mutta värjättyään tukkansa blondiksi ja poseerattuaan Voguelle korsetissa naisen tyyli on ottanut harppauksen eri suuntaan.

(kuva: AOP)

Met-gaalaa tavataan kutsua muodin isoimmaksi illaksi. Gaala toimii varainkeruuna New Yorkin Metropolitan Museum of Art -museon Costume Institute -osastolle.

Lue myös: Billie Eilishin reaktio Jennifer Lopeziin tallentui kameroille VMA-gaalassa - netissä ihmetellään

Lue myös: Billie Eilishin gaala-asussa nähtiin mielenkiintoinen yksityiskohta - vie muistoissa 90-luvulle

Lähteet: Elle, Insider

Kilpailut

Uusimmat